Traian Berbeceanu: Decât să mergi la schi în Austria, mai bine mai pui 1.000 euro și mergi în Poiana Brașov

0
0

Vor boicota cu adevărat românii pârtiile de schi din Austria după votul negativ pe care această țară l-a avut în privința aderării României la spațiul Schengen? Îndemnurile în acest sens au explodat după votul de joi.

 Austria are rețele impresionante de teleschiuri. FOTO austria.info
Austria are rețele impresionante de teleschiuri. FOTO austria.info

Pârtii nesfârșite, potrivite pentru mic și mare, plus răsfăț cât cuprinde, pentru toate buzunarele.Acestea sunt doar câteva motive pentru care românii merg să schieze în Austria.

Garanția zăpezii este un factor crucial atunci când alegi o destinație de iarnă. Și, din fericire, Alpii austrieci sunt binecuvântați cu un sezon lung și generos de zăpadă. Altitudinea mare a multora dintre munții Austriei aduce condiții ideale de zăpadă până în primăvară și chiar mai târziu. Numai în Tirol există 5 ghețari, cum ar fi ghețarul Hintertux, unde se poate schia 365 de zile pe an, sau regiunea Zell am See-Kaprun, unde se schiază din octombrie până în iunie datorită ghețarului Kitzsteinhorn”, se arată pe pagina info.austria.

„Șenghenul mamii lor”

Dacă vor renunța împătimiții români ai sporturilor de iarnă la sejururile de vis pe celebrele pârtii, depinde nu doar de dezamăgirea în care România a fost lăsată de votul de joi ori de recomandarea  făcută de ministrul  Turismului, care i-a sfătuit pe românii să nu se mai ducă la schi în Austria saui de alte îndemnurila boicot, ci și de alternativele pe care le au cei care optau pentru Austria ca destinație pentru vacanța de iarnă. 

„Decât să mergi la schi în Austria, mai bine mai pui 1.000 euro și mergi în Poiana Brașov„ a scris pe Facebook fostul prefect al Capitalei, Traian Berbeceanu.

Este unul dintre mulții români care au făcut haz de necaz pepe rețelele sociale după vestea de joi.

Și, ca la aproape toate postările pe marginea schiatului în Austria, a început tăvălugul reacțiilor.

Și așa nu riști să te accidentezi, pentru că nu poți ajunge pe pârtie, din cauza aglomerației. În Poiană, de sărbători, faci orice, dar nu schi”, a comentat Sabina P. la postarea lui Berbeceanu.

„Exact. Și petreci și timp de calitate cu familia în coloană, în mașină, ore întregi, visând la inghesuiala de pe pârtie”, a adăugat Bogdan R. 

Au afost aduse în discuție, desigur, și alternative la alternativa românească.

Vă spun eu, bulgarii au două stațiuni pentru schi:.Pamporovo și Bansko.. Pârtiile sunt bune și mai ales că bulgarii sunt <<preatili>>nostri în a intra în Șenghenul mamii lor”, a comentat Constantin C.

„Nu gălăgia și nu boicotul cu pârtia de schi sunt soluția”

De partea cealaltă, una dintre vocile care îndeamnă la calm este cea a europarlamentarului Dacian Cioloș, care este de părere că opoziția Austriei nu este un accident, ci rezultatul politicii noastre.

Calm si de la capăt. Avem de muncit. Nu gălăgia și nu boicotul cu pârtia de schi sunt soluția, ci acțiunea calculată, strategia, perseverența, viziunea politică. O să avem ocazia să răspundem la ce s-a întâmplat astăzi, dar nu înfierbântați, ci calm și precis", Dacian Cioloș.

Amintim că un investitor care deține afaceri în Alba și Hunedoara și-a anulat vacanța la schi în Austria și a închis conturile la BCR, după ce această țară s-a opus, prin veto, aderarării României la Spațiul Schengen.

Societate


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri