Ideea care a umplut de lume o piață din Brașov. Cum să faci schimb de cărți la tarabă

0
Publicat:

O idee inspirată a umplut de lume hala de la Piața Star din Brașov. Brașovenii au putut aduce cărțile pe care nu le mai citesc și au putut lua dintre cele lăsate de alții

În Piața Star din Brașov localnicii au venit și plecat cu cărți FOTO Ioan Buciumar
În Piața Star din Brașov localnicii au venit și plecat cu cărți FOTO Ioan Buciumar

Cărțile și-au făcut loc printre produsele agricole de pe tarabe și au strâns sute de brașoveni într-una dintre piețele orașului. Mai mulți locuitori ai orașului au dat curs chemării de a aduce cărțile pe care nu le mai citesc și alte sute au venit cu speranța că vor găsi lecturi interesante.

Astfel, în hala de la Piața Star a fost o forfotă cum de mult nu s-a mai văzut, dar și multă voie bună printre cei care se bucurau să schimbe păreri cu alți iubitori ai cititului.

Să aduci aici cărți pe care le-ai citit deja și să le poată citi și alții mi se pare o idee foarte bună. Am adus mai multe cărți, pe care le am de la o mătușă și sunt din mai multe genuri”, spune unul dintre brașovenii care au adus cărți în Piața Star.

Mi se pare o idee extraordinară! Acum îmi pare rău că nu am luat nicio carte de acasă, dar mi-e greu să mă despart de ele, pe de altă parte. Dar văd și aici o mulțime de cărți pe care le-aș lua, la o adică. N-am discutat cu oamenii, deocamdată abia am intrat, dar e o idee foarte bună”, a spus o doamnă în vârstă.

Mi se pare o idee foarte bună, mai ales că putem și să facem curățenie în cărțile pe care le avem acasă și poate că am tot uitat de ele și să ne întâlnim cu oameni care citesc, să împărtășim povești sau păreri despre cărți interesante pe care le-am citit. Eu sunt interesată în ultima vreme de ficțiune istorică, dar am adus și cărți pentru copii și unele de dezvoltare personală pe care le-am citit deja”, a spus o femeie.

Altădată un loc plin de viață, în ultimii ani hala din Piața Star a devenit tot mai pustie. Posibilitatea efectuării unui schimb de cărți s-a dovedit o idee inspirată, care nu numai că a readus brașovenii în acest loc, dar le-a și oferit șansa obținerii gratis a unor cărți pe care altfel ar fi fost, poate, nevoiți să le caute mult timp în librării.

Printre cărțile aduse în hală sunt nu numai unele în limba română, ci și în engleză, franceză sau germană, iar un grup de micuți era foarte încântat că a găsit mai multe volume din Enciclopedia britanică.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite