Brașovul pedalează pentru nevăzătorii care ar vrea și ei o bicicletă. Se caută piloți pentru bicicletele-tandem

0
Publicat:

Aproximativ 80 de brașoveni sunt așteptați să participe la un eveniment care își propune să ofere două tandemuri pentru nevăzătorii din Brașov care își doresc să meargă cu bicicleta.

Brașovenii pedalează și vor să-i atragă alături de ei și pe nevăzători FOTO Bikemap
Brașovenii pedalează și vor să-i atragă alături de ei și pe nevăzători FOTO Bikemap

Asociația Tot Mai Verde organizează vineri, 30 iunie 2023, o plimbare cu bicicleta, pentru cei care iubesc mișcarea și, în special, să pedaleze.

Evenimentul „Masa Critică” dinaintea weekendului este unul cu scop ecologist, care are rolul de a promova bicicleta ca mijloc de transport ecologic, economic, sănătos şi de multe ori mai rapid prin oraș dar și de a atrage atenția autorităților asupra necesității dezvoltării unei infrastructuri bine puse la punct pentru circulația bicicliștilor.

Organizatorii se așteaptă la un număr de aproximativ 80 de persoane de toate vârstele care să participe la eveniment.

Acțiunea constă într-o plimbare pe biciclete, cu plecare de lângă Primăria Brașov (la Lupoaică), bulevardul Eroilor, bulevardul 15 Noiembrie, Calea București, giratoriul Poienelor, bulevardul Saturn, bulevardul Alexandru Vlahuță, bulevardul Gării, strada Aurel Vlaicu, bulevardul Griviței, strada 13 Decembrie, bulevardul Iuliu Maniu, Primărie.

Traseul are 13 kilometri și poate fi parcurs fără a cauza blocaje majore în trafic. Anul acesta, evenimentul se desfășoară sub sloganul „Biciclete pentru toți” și amatorii mersului cu bicicleta își propun să strângă bani pentru achiziționarea de biciclete tandem pentru Asociația Bastonul Alb, pentru nevăzătorii care ar vrea și ei o bicicletă.

Tandemurile, una din soluțiile de integrare a nevăzătorilor

Asociaţia Bastonul Alb sprijină persoanele cu deficienţe de vedere pentru a fi integrate în societate. Activitatea sportivă, mişcarea în aer liber reprezintă o bună modalitate de integrare, de aceea dorim să luăm parte la evenimentul din 30 iunie 2023 cu câteva biciclete-tandem. Avem nevoie de persoane care să ne ajute, aşa-numiţii piloţi”, a precizat Costi Marchidan, reprezentant Asociația Bastonul Alb.

Anul acesta, ne dorim să aducem o componentă socială evenimentului nostru. Am decis să ajutăm Asociația Bastonul Alb pentru a oferi și lor aceasta oportunitate, care pentru noi pare ceva banal. Sperăm ca până la final de an să strângem banii pentru cel puțin 2 biciclete tandem”, a declarat Iulian Dudiță, președinte Asociația Tot Mai Verde.

Asociația Tot Mai Verde recomandă celor care doresc să participe la eveniment, să respecte legislația rutieră în vigoare. Participanții trebuie să utilizeze casca de protecție, să aibă bicicleta echipată cu sistem de avertizare sonoră și să aibă bicicleta echipată cu sistem de iluminat cu lumini albe și roșii.

În intervalul orar 17:45 - 18:00 va avea loc întâlnirea la Primăria Brașov (la Lupoaică), iar la ora 18:00 va fi pornirea pe traseu. Pe toată lungimea traseului se vor respecta prevederile OUG nr. 195/2002. Se va folosi prima bandă de circulație. Toți participanții sunt rugați să respecte regulile de circulație și mersul în coloană.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite