România va avea 890 kilometri noi de piste de bicicletă. Record de viteză la depunerea proiectelor

0
Publicat:

Primele proiecte pentru obținerea de finanțare pentru piste de bicicletă au fot depuse vineri, 4 noiembrie. România va avea 890 kilometri noi de piste, a anunțat Tanczos Barna, ministrul Mediului.

Pistă de bicicliști, între un lac și o pădure, în județul Galați FOTO: Consiliul Județean Galați
Pistă de bicicliști, între un lac și o pădure, în județul Galați FOTO: Consiliul Județean Galați

Solicitările s-au făcut într-o viteză demnă de Cartea Recordurilor: zeci de proiecte au fost înregistrate în doar câteva secunde de la deschiderea programului. Astfel, vor fi amenajați 890 de kilometri noi de piste pentru biciclete, a anunțat ministrul Mediului, Tanczos Barna.

„Astăzi, în doar două minute de la lansarea programului, autoritățile locale au depus proiecte de realizare a drumurilor pentru bicicliști în valoare de 755 milioane de lei. 108 primării, asociații de dezvoltare și consilii județene, din 30 de județe au optat pentru dezvoltarea infrastructurii velo”, a precizat Tanczos Barna, pe Facebook.

Pistă spectaculoasă pentru bicicliști, între un lac și o pădure

Proiectul pistelor de bicicletă între municipiul Galați și Pădurea Gârboavele a fost depus în doar câteva secunde, fiind cel de-al doilea depus în cadrul acestui apel de finanțare.

„A fost o competiție incredibilă în această dimineață pentru a obține finanțarea necesară amenajării de piste de biciclete. Viteza, nivelul de pregătire al echipei și documentația completă și bine realizată au fost decisive pentru depunerea proiectelor, în condițiile în care, în doar două minute, s-au epuizat fonduri disponibile de peste 750 de milioane de lei. Iar proiectul Consiliului Județean a fost cel de-al doilea depus în cadrul acestui apel de finanțare”, a transmis Costel Fotea, șeful CJ Galați.

Proiectul de amenajare a pistei de bicicliști aparține Consiliului Județean Galați. Practic, este vorba de un amplu traseu pentru bicicliști, pe o lungime de aproape 30 de kilometri, între Lacul Vânători și Pădurea Gârboavele și între Lacul Vânători și Smârdan, până la intersecția cu DJ 251.  

Potrivit reprezentanților Consiliului Județean, turul pe două roți va pleaca de la Lacul Vânători, apoi va trece prin satul Costi, pe la Vânători și Odaia Manolache, loc din care cicliștii pot alege ruta spre Pădurea Gârboavele sau ruta Cișmele – Smârdan – intersecția cu DJ251.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite