Papa Francisc, vizită la un centru pentru copiii nevăzători din Budapesta VIDEO

0
Publicat:

Papa Francisc și-a început cea de-a doua zi a călătoriei sale apostolice în Ungaria cu o vizită la „Fericitul László Batthyány-Strattmann”, o instituție socială catolică ce deservește drept grădiniță, școală primară și căminul special pentru nevăzători.

Papa Francisc, la un centru pentru copii nevăzători din Budapesta FOTO Vatican News
Papa Francisc, la un centru pentru copii nevăzători din Budapesta FOTO Vatican News

În zorii zilei se sâmbătă, Papa Francisc a întreprins o vizită privată la centrul pentru copiii orbi și copiii cu dizabilități din capitala Ungariei. După ce s-au rugat împreună, suveranul pontif a ținut o prelegere în care le-a mulțumit micuților pentru cântecele sale și pentru lecția de viață pe care ne-o oferă prin modul în care își duc existența.

Decursul vizitei Papei Francisc la centru

Suveranul Pontid a fost întâmpinat de directorul intitutului, György Inotay, care l-a salutat cu rugăciunea franciscană pentru pace, pe care a citit-o în limba latină.

După un scurt tur ghidat, Papa Francisc a participat la un concert în care a fost încântat, în special de lucrări ale compozitorilor maghiari consacrați, notează Vatican News. Papa s-a întâlnit, apoi, cu câțiva dintre copiii pe care centrul îi are în grijă.

Într-un scurt discurs, Papa i-a mulțumit directorului centrului pentru faptul că a început evenimentul cu o rugăciune a Sfântului Francisc, pe care a numit-o „un program de viață”.

Prelegerea despre „îmbrățișarea realității”

El a spus că Sfinții caută întotdeauna să îmbrățișeze realitatea vieții din jurul lor și să facă ceva pentru a îmbunătăți viața celorlalți, fără a căuta să scape de realitate.

Pe măsură ce mergem în realitatea noastră așa cum este ea, trebuie să ne străduim să răzbatem în această realitate, după cum spune Evanghelia, pur și simplu. Iisus a venit să-și asume realitatea așa cum era și să o ducă mai departe” , a spus Papa Francisc.

Suveranul Pontif a adăugat că ar fi fost mai ușor pentru mântuitorul Iisus Hristos să se prindă de o ideologie simplă și să o proclame „fără să țină seama în mod corespunzător de realitate”. Totuși, Iisus a ales calea realității, adăugând că acesta ar trebui să fie scopul tuturor creștinilor.

Papa Francisc a încheiat prin a le mulțumii copiilor maghiari pentru primira călduroasă în casa lor. La rândul lor, micuții cu dizabilități l-au așteptat pe Papa Francisc cu același entuziasm cu care așteaptă Crăciunul.

Institutul László Batthyány-Strattmann oferă școlarizare specială pentru copiii dizabilități vizuale și motorii de grădiniță și școală primară.

Fondat în anul 1982 de Sr. Anna Fehér, cu ajutorul Cardinalului László Lékai, institutul oferă noi oportunități copiilor cu deficiențe de vedere și copiilor cu nevoi educaționale speciale, grație prezenței profesioniștilor din domeniul sănătății mintale, echipamentelor educaționale și fizioterapeutice moderne, având inclusiv o piscină și o sală de sport.

Este numit după Fericitul László Batthyány-Strattmann, un aristocrat ungar, care a devenit cunoscut drept „medicul săracilor”. Fericitul László a fost beatificat de Sfântul Ioan Paul al II-lea în 2003.

Institutul este condus din 2016 de organizația „Kolping”, cunoscută și sub numele de „KOSZISZ”, care este condusă, la rândul său, de Conferința Episcopală Maghiară.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite