Pedeapsa primită de un tânăr care a pus în pericol circulația trenurilor. A blocat instalația de dirijare și siguranță a traficului feroviar

0
Publicat:

Un tânăr de 24 de ani a primit ani grei de închisoare pentru că a sustras o bobină de joantă și a dislocat o altă bobină de la instalația de dirijare și siguranță a traficului feroviar.

Furtul a pus în pericol siguranța circulației feroviare FOTO arhivă Adevărul
Furtul a pus în pericol siguranța circulației feroviare FOTO arhivă Adevărul

Judecătoria Brăila l-a condamnat în 24 martie pe un tânăr de 24 de ani din localitate la 5 ani de închisoare pentru furt calificat. În plus, bărbatul a fost obligat să plătească CNCF CFR București- Sucursala Regională CF Galați daune de peste 12.000 de lei în contul prejudiuciului creat la instalația de dirijare și siguranță a traficului feroviar. Decizia instanței nu este definitivă.

„Condamnă pe inculpatul Ionuț B. C. la o pedeapsă de 5 (cinci) ani închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat (faptă din 25.11.2022). Deduce perioada reținerii și arestării preventive de la 06.12.2022 la zi. Menține măsura arestării preventive a inculpatului B. C. Ionuț. (mandat de arestare nr. 36/07.12.2022 al Judecătoriei Brăila).

Admite acțiunea civilă formulată de persoana vătămată CNCF CFR București- Sucursala Regională CF Galați și obligă inculpatul la plata sumei de 12.137, 04 lei reprezentând daune materiale. Dispune restituirea către persoana vătămată CNCF CFR Bucureşti- Sucursala Regională CF Galați a 1(una) bobină de joantă în formă completă lăsată în custodia acesteia potrivit procesului verbal din data de 28.11.2022.

Dispune restituirea către SC Valdanrom SRL a cantității de 93 kg deșeu material fontă provenit din cutia bobinei de joantă sustrase și a 4 kg deșeu cupru provenit din interiorul bobinei de joată sustrase, lăsate în custodia CNCF CFR București- Sucursala Regională CF Galați potrivit procesului verbal din data de 28.11.2022”, este decizia instanței.

Inconștiență criminală

Reamintim că pe 25 noiembrie 2022, tânărul a dat dovadă de o inconștiență aproape criminală, furând o bobină de joantă și dislocând din poziția inițială o altă bobină din instalația de dirijare și siguranță a traficului feroviar, din zona podului Apollo din Brăila.

Un grav accident feroviar ar fi putut avea loc, dar din fericire angajații CFR au descoperit la timp furtul și au înlocuit piesele sustrase.

Bobina furată de hoț a fost dezasamblată FOTO IPJ Brăila
Bobina furată de hoț a fost dezasamblată FOTO IPJ Brăila

„Bunul sustras l-ar fi vândut unei societăți comerciale prin inducerea în eroare a gestionarului privind proveniența acestuia. În urma unui control efectuat de polițiști la un centru de colectare de pe raza municipiului, bobina de joantă a fost găsită și recuperată, în stare de neîntrebuințare”, au precizat reprezentanții IPJ Brăila.

Tânărul a fost reținut și arestat preventiv, fiind cercetat inițial pentru furt calificat, tentativă la furt calificat și înșelăciune.

BrăilaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite