Furtul care a pus în pericol siguranța feroviară. Hoțul a stricat instalația de siguranță a traficului

0
0

Un bărbat de 24 de ani a fost arestat preventiv pentru furt calificat și înșelăciune. Polițiștii au stabilit că a furat o bobină de la instalația de dirijare și siguranță a traficului feroviar la Brăila.

Bărbatul suspectat de furt a fost arestat preventiv FOTO arhivă Adevărul
Bărbatul suspectat de furt a fost arestat preventiv FOTO arhivă Adevărul

Polițistii Biroului Județean de Poliție Transporturi Brăila au reținut pentru 24 de ore în 6 decembrie, pe bază de ordonanță, un tânăr, în vârstă de 24 de ani, din Brăila, suspectat de furt calificat, tentativă la furt calificat și înșelăciune.

„La data de 25.11.2022, tânărul ar fi sustras o bobină de joantă și a dislocat din poziția inițială o altă bobină, din instalația de dirijare și siguranță a traficului feroviar, din zona podului Apollo din municipiu, creând un prejudiciu în valoare de 12.500 de lei. Bunul sustras l-ar fi vândut unei societăți comerciale prin inducerea în eroare a gestionarului privind proveniența acestuia”, au precizat reprezentanții IPJ Brăila.

În urma unui control efectuat de polițiști la un centru de colectare de pe raza municipiului, bobina de joantă a fost găsită și recuperată, în stare de neîntrebuințare. În acest caz a fost deschis dosar penal pentru furt calificat, tentativă la furt calificat și înșelăciune.

Bobina furată de hoț a fost dezasamblată FOTO IPJ Brăila
Bobina furată de hoț a fost dezasamblată FOTO IPJ Brăila

Miercuri, 7 decembrie, Judecătoria Brăila a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila și a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a tânărului, acesta fiind încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Brăila.

Au furat 19 metri de cale ferată

Alți doi tineri au pus, de asemenea, în pericol siguranța traficului feroviar în urma unui furt comis pe 22.02.2022. Un tânăr de 18 ani şi altul de 15 ani, ambii din comuna argeşeană Merişani, au fost prinşi în flagrant de poliţiştii Serviciului Judeţean Transporturi Argeş, în timp ce încercau să fasoneze două bucăţi mari de şine de cale ferată, pe care le furaseră anterior.

Pe 21 februarie, poliţiştii Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Argeş din cadrul Secţiei Regionale de Transporturi Craiova au constatat că au fost furate două cupoane de şină de cale ferată, în lungime de 8, respectiv 11 metri liniari, depozitate în zona Staţiei CF Merişani.

Au început cercetările şi au descoperit bunurile sustrase, care erau ascunse pe un teren viran de pe raza aceleiaşi comune Mărăcineni. Hoţii habar n-au avut însă că poliţiştii abia îi aşteptau să se întoarcă la şinele furate şi ascunse pentru a le putea valorifica. Ceea ce s-a şi întâmplat. 

Doar unul dintre hoţi a fost reţinut

„Poliţiştii au efectuat o activitate operativă, ocazie cu care, în aceeaşi seară, jurul orei 19.00, au depistat în flagrant delict un tânăr de 18 ani, împreună cu un minor de 15 ani, ambii din Merişani, care încercau să fasoneze bucăţile de şină ferată sustrase", au precizat reprezentanții IPJ Argeş.

Tinerii au fost conduşi la sediul Poliţiei, unde, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, a fost dispusă reţinerea pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, faţă de tânărul de 18 ani, urmând ca ulterior să fie dispuse alte măsuri preventive.

Brăila


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri