Brăileanul care a bătut trei polițiști cu pulanul, internat cu forța la Psihiatrie. Ce vor să știe procurorii VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Brăileanul de 59 de ani care a agresat trei polițiști cu pulanul a fost internat la Spitalul de Psihiatrie din Brăila și va fi expertiat psihiatric pentru a se constata dacă a avut discernământ la data comiterii faptei.

Momentul în care bărbatul de 59 de ani îi lovește cu bastonul pe polițiști FOTO captură video
Momentul în care bărbatul de 59 de ani îi lovește cu bastonul pe polițiști FOTO captură video

Alexandra Claudia Petcu, prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, a declarat pentru „Adevărul” că față de bărbatul de 59 de ani care a lovit trei polițiști cu pumnii, iar apoi a luat bastonul de la unul dintre ei și a continuat să îi lovească, s-a luat măsura internării nevoluntare pentru 30 de zile.

Bărbatul va fi expertizat psihiatric pentru a se constata dacă are discernământ și implicit dacă poate răspunde penal. În prezent, pe numele său a fost deschis dosar penal și este cercetat pentru distrugere și ultraj.

Amintim că o filmare realizată pe 16 martie 2023 a devenit virală în mediul online. Pe imagini se vede cum bărbatul de 59 de ani, cunoscut cu afecțiuni psihice, lovește trei polițiști - printre care și o femeie - cu propriul lor baston. Polițiștii fuseseră chemați pentru că bărbatul, extrem de agresiv, vandaliza mașina unui vecin.

„La data de 16 martie, în jurul orei 11,50, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brăila au fost sesizați de către o femeie cu privire la faptul că vecinul său provoacă distrugeri autoturismului aflat în proprietatea fiului său, pe o stradă din municipiul Brăila”, au precizat reprezentanții IPJ Brăila.

Bărbatul de 59 de ani s-a înfuriat și mai tare la vederea polițiștilor, astfel că s-a năpustit și asupra lor și i-a lovit, inclusiv pe o polițistă. Modul de acțiune al polițiștilor a stârnit ample discuții la nivel național, în special pentru că aceștia l-au agresat inutil pe bărbat, lovindu-l cu bastonul în stomac și provocându-l astfel să devină și mai agresiv.

„Acesta a fost imobilizat și condus la sediul poliției pentru continuarea cercetărilor și pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul. În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de ultraj și distrugere", se mai arată în comunicatul IPJ Brăila.

BrăilaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite