Ce au sfătuit-o polițiștii pe copila răpită de la Brăila ca să o localizeze. Agresorul sexual este liber

0
Publicat:

La câteva zile după ce o fetiță de 13 ani din satul Pitulați, comuna Scorțaru-Nou, județul Brăila, a fost răpită de un tânăr de 22 de ani și apoi transportată într-o comună din județul Vaslui și obligată să întrețină relații sexuale, ies la iveală detalii despre operațiunea de salvare a polițiștilor.

Fata și-a lăsat telefonul deschis ca să fie localizată rapid de polițiști FOTO arhivă Adevărul
Fata și-a lăsat telefonul deschis ca să fie localizată rapid de polițiști FOTO arhivă Adevărul

Părinții fetei sunt cei care au anunțat Poliția, după ce fata i-a sunat după câteva ore de la dispariție și le-a spus că fusese batjocorită. Copila a fost sunată apoi de polițiști, care i-au cerut să lase telefonul deschis, pe modul silențios, pentru a o putea localiza.

Oamenii legii au reușit să identifice rapid casa unde fusese dusă fata și au salvat-o, iar răpitorul a ajuns în arest. Incidentul a avut loc pe 23 noiembrie. Potrivit datelor din anchetă, bărbatul venise ca să se întâlnească cu verișoara copilei, o fată de 18 ani, dar nu a găsit-o acasă, așa că a forțat-o pe minoră să plece cu el.

„În urma cercetărilor efectuate, polițiștii Secției 3 de Poliție Rurală Bârlad au stabilit faptul că, la data de 23 noiembrie, un prezumtiv autor, bărbat în vârstă de 22 de ani, ar fi abuzat sexual o minoră. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de viol și lipsire de libertate”, au precizat reprezentanții IPJ Vaslui.

Tânărul de 22 de ani a fost reținut inițial de polițiști, dar judecătorii au dispus cercetarea acestuia în libertate.

Altă fetiță răpită și violată la Brăila

O altă fetiță, în vârstă de 10 ani, din Brăila a fost răpită și violată în 2019. Laurenţiu Tudori, autorul faptei, a primit 14 ani de închisoare pentru lipsire de libertate şi viol. Decizia a fost pronunţată la 7 martie 2022.

Complicele său, Valentin Rusu, va executa cinci ani de închisoare pentru complicitate la viol. Acesta a distrus hainele care purtau urmele de sânge ale fetiţei în scopul împiedicării anchetei şi tragerii la răspundere penală a violatorului.

Cătălin Cornel Drăgan şi Corin Mămăligeanu, cei doi bărbaţi suspectaţi iniţial de agresarea sexuală a copilei, au fost achitaţi de Judecătoria Brăila pentru favorizarea făptuitorului întrucât există o cauză de neimputabilitate, respectiv constrângerea fizică. Practic, judecătorii spun că cei doi ar fi fost ameninţaţi să ia fapta asupra lor.

Curtea de Apel Galaţi a întors decizia şi l-a condamnat pe Cătălin Cornel Drăgan la o amendă penală de 1.800 de lei pentru favorizarea infractorului, iar Corin Mămăligeanu a primit o sancţiune pecuniară de 1.270 de lei. Laurenţiu Tudori şi Valentin Rusu au fost obligaţi să îi plătească fetiţei agresate sexual suma de 200.000 lei cu titlu de daune morale.  

Brăila



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite