Copil abandonat pentru o relație cu un alt bărbat. Câți ani de închisoare riscă mama

0
0

O tânără dintr-o comună brăileană și-a lăsat copilul de un an și 5 luni în grija unor rude ale concubinului său și a plecat cu un alt bărbat, cu care a început o „relație de dragoste”.

Femeia și-a abandonat copilul ca să se poată muta cu alt bărbat FOTO arhivă Adevărul
Femeia și-a abandonat copilul ca să se poată muta cu alt bărbat FOTO arhivă Adevărul

O femeie din localitatea brăileană Scărlătești a fost trimisă în judecată zilele trecute de procurori sub acuzația de abandon de familie. Tânăra avea o relație cu un alt bărbat și dorea să scape de copil ca să locuiască cu acesta, așa că s-a folosit de o scuză ca să îl lase pe micuț în grija unor rude ale concubinului său.

„S-a reţinut că, la data de 8.08.2021, sub pretextul că se deplasează la un magazin din localitatea Scărlăteşti, judeţul Brăila, pentru a face unele cumpărături, inculpata şi-a lăsat fiul minor, în vârstă de 1 an şi 5 luni, în grija unei rude a concubinului său şi a părăsit domiciliul, deplasându-se în municipiul Brăila, la un bărbat cu care s-a angajat într-o relaţie de dragoste şi cu care a locuit o perioadă, după care a plecat în Germania, unde se află şi în prezent”, a stabilit procurorul de caz.

Tinerei nu i-a păsat deloc de suferința celui mic, aspect remarcat și de anchetatori.

„Și-a abandonat în acest mod copilul, pe care l-a expus la suferinţe morale, lipsindu-l de ocrotirea maternă şi relaţia de afectivitate pe care acesta o dezvoltă în mod natural faţă de mamă la o vârstă atât de fragedă”, spun reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Făurei.

În cazul în care va fi găsită vinovată de abandon de familie, tânăra riscă de la 5 luni la 3 ani de închisoare.

Copil abandonat de familie, răpit şi forţat să muncească la o stână

Un băiat de 12 ani a trecut prin momente cumplite după ce a fost răpit și forțat să muncească la o stână. Tribunalul Bacău i-a condamnat în 8.02.2022 pe trei băcăuani, Ioan Negrea, Benone şi Marian Grezciuc la câte 6 ani de închisoare pentru trafic de minori şi trafic de persoane. Decizia nu este definitivă, fiind atacată la Curtea de Apel Bacău. 

Potrivit anchetatorilor, cei trei bărbaţi au răpit un copil de 12 ani şi doi bărbaţi, de 47 şi 59 de ani, pe care i-au dus la stâna pe care o deţineau pe raza judeţului Bacău, unde i-au forţat să muncească pentru ei, fără să îi plătească. Copilul a fost răpit pe 10 iunie 2017, când păzea oile unchiului său. 

Drama a avut loc pentru că ciobanul care l-a răpit îi propusese anterior să lucreze pentru el, dar când băiatul l-a refuzat, omul s-a enervat, l-a apucat de haine, l-a aruncat în maşină şi l-a dus la stâna lui.

Copilul a fost forţat să muncească la stână cinci zile, înainte de a fi preluat de poliţişti, după ce aceştia s-au autosesizat în legătură cu dispariţia sa. După ce au fost descoperiţi, răpitorii i-au cerut copilului să le spună anchetatorilor că ar fi fost bine tratat la stână şi că unul dintre ei chiar voia să-l înfieze. La proces, au fost aduşi chiar martori, care s-au dovedit a fi mincinoşi, pentru a demonstra că ciobanii răpitori s-ar fi purtat bine cu băiatul.

Brăila


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri