Brăilean băgat la închisoare, după ce s-a dus la Poliție să ceară informații. Ce au descoperit polițiștii

0
Publicat:

Bărbatul din Brăila a fost reținut de polițiști pentru că, în urma verificărilor, s-a descoperit că pe numele său fusese emis un mandat de executare a unei pedepse de 2 ani și 4 luni de închisoare.

Bărbatul a fost reținut chiar în sediul Poliției FOTO arhivă Adevărul
Bărbatul a fost reținut chiar în sediul Poliției FOTO arhivă Adevărul

În ziua de 22 decembrie, la sediul Poliției municipiului Brăila s-a prezentat un bărbat pentru a solicita informații.

„Polițiștii din cadrul Biroul Ordine Publică l-au verificat în bazele de date și au stabilit faptul că este vorba de un bărbat, în vârstă de 33 de ani, din Brăila, față de care Judecătoria Brăila a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii, fiind condamnat la o pedeapsă de 2 ani și 4 luni de închisoare pentru comiterea de infracțiuni la regimul rutier”, au precizat reprezentanții IPJ Brăila.

Bărbatul a fost preluat de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Brăila și încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranță Galați.

Arestat la ghișeul unde se eliberau certificatele de cazier judiciar

Incidentul este similar cu cel care l-a avut protagonist pe un gălățean acum doi ani. Pe 16 ianuarie 2020, la ghişeul Serviciului Cazier Judiciar, Statistică şi Evidenţă Operativă din cadrul I.P.J. Galaţi s-a prezentat un bărbat, de 36 de ani, din municipiul Galaţi, solicitând un certificat de cazier judiciar, în vederea angajării.

„Efectuând verificări, poliţiştii au constatat că bărbatul figura în bazele de date ale poliţiei, ca fiind dat în urmărire internaţională. Pe numele său fusese emis un mandat european de arestare de către autorităţile italiene, având de executat o pedeapsă privativă de libertate de 6 ani pentru săvârşirea infracţiunii de proxenetism”, a declarat comisarul şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

El a fost reţinut de poliţişti şi o zi mai târziu a fost prezentat magistraţilor Curţii de Apel Galaţi, care au emis pe numele său un mandat de arestare provizorie, în vederea extrădării.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite