Un polițist a scăpat de incendiere fugind cu mașina de serviciu. „Băi banditule, de mine nu scapi, eu de puşcărie scap”

0
Publicat:

Un brăilean a încercat să îl stropească cu benzină pe polițistul care l-a anunțat că va fi evacuat din casă. Tragedia a fost evitată de un consătean, care l-a stropit pe agresor cu apă în ultimul moment.

Polițistul a fugit de agresor cu autospeciala de Poliție FOTO arhivă Adevărul
Polițistul a fugit de agresor cu autospeciala de Poliție FOTO arhivă Adevărul

Judecătoria Galați l-a condamnat în 9 decembrie la cinci luni de închisoare cu suspendarea executării pentru ultraj pe Laurențiu Toiu, un bărbat din comuna gălățeană Slobozia Conachi. Decizia instanței nu este definitivă.

Pe 9.04.2022, bărbatul a fost la un pas să incendieze un polițist când acesta i-a pus în vedere să părăsească locuința din Slobozia Conachi, cererea de evacuare fiind făcută de fratele său.

În aceeași zi, omul legii vorbea cu un sătean din comună, iar dintr-un imobil alăturat a ieșit Laurențiu Toiu cu un bidon de benzină, cu care s-a stropit din cap până în picioare. „Băi, dom'… (n.r. polițist), prima dată eu şi apoi tu!”, i-a strigat bărbatul.

A intenționat să facă același lucru și cu polițistul, dar după ce a stropit capota autospecialei de Poliție cu benzină, omul legii s-a speriat, a urcat în mașină și a demarat în trombă.

Săteanul cu care polițistul vorbise l-a stropit pe agresor cu apă folosind un furtun și împiedicându-l astfel să își dea foc. La fața locului au venit rapid mai mulți polițiști, care l-au imobilizat pe agresor și l-au condus la sediul postului de Poliție din Slobozia Conachi. Acolo, Laurențiu Toiu a continuat să îl amenințe pe polițist.

A băut 3 litri de bere în 5 minute ca să-și facă curaj

Ulterior, Laurențiu Toiu a recunoscut ce a făcut și a mers pe procedura simplificată de judecată, ca să beneficieze de o reducere cu o treime a pedepsei. Bărbatul a declarat că de supărare, în ziua amintită, a băut un bidon de bere de trei litri în cinci minute, iar apoi nu își mai amintește nimic din ce s-a întâmplat.

„M-a luat cu ameţeală şi nu mai ştiu ce s-a întâmplat în continuare. Precizez că de 16 ani eu nu mai consumasem băuturi alcoolice”, a declarat bărbatul în fața anchetatorilor.

Martorii la incident l-au auzit când striga „ăsta-i hoţul, banditul… băi banditule, de mine nu scapi, eu de puşcărie scap, am stat 7 ani acolo, mai stau, dar tu de mine nu scapi, băi, ascultă ce spun eu, tu ieşi la pensie, tu aici nu ai ce căuta, fii atent, ascultă ce spun… băi banditule, hoţule…”

Închisoare, dar nu cu executare

Judecătorii au apreciat că se impune aplicarea unei pedepse cu închisoarea în acest caz, ținând cont de gravitatea faptei și de ce s-ar fi putut întâmpla dacă agresorul nu ar fi fost împiedicat să își ducă planul la capăt.

„Apreciază că numai aplicarea unei pedepse cu închisoarea îl va determina pe inculpat să îşi formeze o atitudine corectă faţă de ordinea de drept şi regulile de convieţuire socială, fiind necesară şi proporţională cu scopul urmărit, acela ca pe viitor să nu mai comită infracțiuni”, a stabilit instanța.

Cu toate acestea, magistrații i-au aplicat brăileanului o pedeapsă minimă, pe care au suspendat-o sub supraveghere. „Va avea în vedere faptul că inculpatul este în vârstă de 46 de ani, bine integrat în societate, cu un loc de muncă stabil, cunoscut în mediul social din care provine ca fiind un bun cetățean”, și-a motivat decizia instanța.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite