Patronul unui restaurant de lux, arestat pentru trafic de minori. Fetele au fost drogate și obligate să se prostitueze

0
Publicat:

Un bărbat din Galați, patronul unui restaurant de lux, a fost arestat pentru comiterea a cinci infracțiuni grave, printre care se numără traficul de minori, traficul de persoane și traficul de droguri.

Fetele erau drogate și obligate apoi să se prostitueze FOTO arhivă Adevărul
Fetele erau drogate și obligate apoi să se prostitueze FOTO arhivă Adevărul

În urma unei acțiuni a procurorilor DIICOT Galați de pe 19 octombrie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați au reținut 3 persoane, iar două dintre acestea au fost arestate pentru 30 de zile.

„În temeiul articolului  223(2) și articolului 226 Cod Procedură Penală dispune arestarea preventivă a inculpaţilor Cristian Alin Cristofan şi Doru Iulian Nica pe o durată de 30 de zile, de la data de 20.10.2022 la data de 18.11.2022 inclusiv”, se menționează în decizia judecătorilor Tribunalului Galați.

Unul dintre suspecți, Cristian Alin Cristofan, este patronul unui restaurant de lux din satul Costi, comuna Vânători, județul Galați. Acesta a fost trimis după gratii pentru 30 de zile sub acuzațiile de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de minori, trafic de persoane, trafic de droguri de risc şi mare risc şi efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive. 

„Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2020, 3 persoane au constituit un grup infracțional organizat, specializat în comiterea infracțiunilor de trafic de minori. Acestea ar fi recrutat, prin metoda „loverboy”, persoane vătămate minore, pe care le-ar fi cazat, transportat și obligat la practicarea prostituției, în diferite locații de agrement, din județul Galați”, au stabilit  anchetatorii.

Pe parcursul cercetărilor, au fost identificate mai multe tinere exploatate, atât pe teritoriul altor state europene, cât și pe teritoriul României, membrii grupului însușindu-și peste 400.000 de euro.

Potrivit DIICOT Galați, în vederea eficientizării activităţii de practicare a prostituţiei, membrii grupului infracțional organizat ar fi procurat, deţinut şi comercializat droguri şi substanţe cu efecte psihoactive, determinând persoanele vătămate, pe care le-ar fi exploatat, să consume astfel de substanțe.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite