Şefi şi funcţionari de la Primăria Botoşani duşi la audieri pentru un contract cu fonduri europene. Este bănuit un conflict de interese

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Opt şefi şi funcţionari din Primăria Botoşani au fost audiaţi la Departamentul pentru Lupta Antifraudă. Acţiunea a fost luată după o sesizare a DNA privind modul cum au fost încheiate o serie de contracte pentru reabilitarea din fonduri europene a sistemului de termoficare din Botoşani.

Departamentul pentru Lupta Antifraudă(DLAF) a luat în vizor Primăria Botoşani după o sesizare a DNA, privind existenţa unui eventual conflict de interese. Mai precis este vorba despre un contract cu fonduri europene, încheiat de Primăria Botoşani cu firma la care lucra şi fiul edilului municipiului.

Şefi şi funcţionari din Primărie chemaţi la audieri

În consecinţă au fost chemaţi la începutul acestei săptămâni opt şefi şi funcţionari din Primăria Botoşani, la audieri la DLAF. Printre aceştia se află şi un fost viceprimar, un director economic, un director de la achiziţii dar şi un fost consilier local. Toţi aceştia au intrat în grupe de câte patru la audieri la Bucureşti, după sesizarea făcută de DNA.

Fiul primarului angajat la firma contractată de Primărie

 În aceast se bănuieşte un conflict de interese la nivelul conducerii Primăriei. Mai precis în al doilea mandat al primarului Botoşaniul, Cătălin Flutur, adică în perioada 2008-2012, Primăria Botoşani a încheiat  contracte în valoare de peste 8 milioane de lei cu Avensa Consulting, o firmă care a oferit consultanţă pentru un proiect cu finanţare europeană de reabilitare termică a blocurilor din Botoşani. La aceea firmă ar fi fost angajat şi fiul edilului, deci se bănuieşte un conflict de interese.Descoperirea a fost făcută încă din 2015, atunci când DNA ridica acte de la Primărie în altă cauză. Primarul Cătălin Flutur s-a apărat încă din aceea perioadă şi afirma că fiul său încă nu lucra la Avensa când erau încheiate contractele cu Primăria Botoşani.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:

Sechestrele de lux din dosarul „Microsoft III”

Vanghelie, în faţa judecătorilor: „Nu sunt un denunţător campion. Nu am o relaţie bună cu DNA”

BotoşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite