Suspiciuni de fraudă la AJOFM. Sute de persoane vor fi audiate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de beneficiari ai unui program de formare profesională derulat de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Arad sunt audiaţi de Departamentul pentru Lupta Antifraudă (DLAF) al Guvernului.

Până acum zeci de persoane au fost audiate la sediul Poliţiei Judeţene Arad. „În prezent, DLAF efectuează control cu privire la proiectul «Creşterea adaptabilităţii şi a performanţelor şomerilor tineri, în integrarea pe piaţa europeană a muncii”, au declarat reprezentanţii Departamentul pentru Lupta Antifraudă.


Proiectul a fost derulat prin POSDRU începând cu 2009 de AJOFM Arad, cu un buget de aproximativ 700.000 de lei. Marinel Henteş, directorul AJOFM spune că în ultimele zile i-au fost solicitate de către Departamentul Antifraudă o serie de documente. Şeful AJOFM a spus că în urma unor discuţii pe care le-a avut cu câţiva beneficiari care au fost audiaţi a aflat că există suspiciunea că unii dintre aceştia nu şi-au primit cei 500 de lei la care aveau dreptul pentru că au urmat programul de formare profesională.

„Noi avem tabele cu semnături din care rezultă că şi-au luat banii, avem ordine de plată de la casierii, nu ştim de ce există această suspiciune”, afirmă Henteş.

Vă mai recomandăm: Direcţia Antifraudă, cu ochii pe alexăndreni

Inspectorii de la Antifraudă vor intensifica controalele la începutul lunii decembrie pentru a reduce fraudele


 

AradPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite