Managerul Spitalului Botoșani, demis. Prima măsură concretă după moartea Alexandrei Ivanov

0
Publicat:

Directorul Spitalului Județean Mavromati din Botoșani, Angel Călin, a fost eliberat din funcție, în urma scandalului generat de cazul Alexandrei, gravida de 25 de ani care a murit în chinuri la Maternitatea Botoșani, fără să primească niciun ajutor timp de șapte ore.

Managerul Angel Călin a fost eliberat din funcție FOTO botosaninews.ro
Managerul Angel Călin a fost eliberat din funcție FOTO botosaninews.ro

Cazul Alexandrei Ivanov, tânăra de 25 de ani care s-a stins din viață în chinuri la Maternitatea Botoșani, fără ca nimeni să intervină timp de șapte ore, produce primele efecte.

Sub presiunea societății civile, care organizează de trei zile proteste pentru pedepsirea medicilor acuzați de indiferență și lipsă de profesionalism, au fost luate deja mai multe măsuri în ceea ce privește Spitalul Județean, cel căruia îi este arondată Maternitatea.

În urmă cu câteva ore, managerul spitalului Angel Călin a fost eliberat din funcție de președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, în ziua de miercuri, 23 august 2023. 

Director pentru două săptămâni

Angel Călin, membru PSD, a fost numit politic la conducerea Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani, în urmă cu aproximativ două săptămâni. Numirea sa a venit după demisia Doinei Caba, fostul manager, în urma protestelor personalului medical. Numirea lui Angel Călin a stârnit controverse mai ales fiindcă acesta nu avea experiență în domeniul medical, ocupând anterior funcția de director adjunct al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Botoșani.

De altfel, șefii Consiliului Județean motivează numirea sa prin experiența managerială acumulată de Angel Călin la AJOFM. După ce în noaptea de joi spre vineri, săptămâna trecută, Alexandra Ivanov, tânăra de 25 de ani, gravidă în luna a treia, a murit în chinuri, la Maternitate, fără ca cineva să intervină timp de șapte ore, Spitalul Județean a ajuns în mijlocul unui scandal național. 

„Eu cred că, de obicei, șobolanii părăsesc corabia“

Culmea, eliberarea din funcție a lui Angel Călin vine după ce în cadrul unei conferințe de presă, susținută cu doar câteva ore înainte de luarea acestei decizii, managerul de la Mavromati preciza că ar fi josnic să plece acum când este cel mai greu.

„Dacă acest lucru ar rezolva problema și aș ști că mâine spitalul va fi cu toate puse la punct, eu îmi dau demisia acum, în prezența dumneavoastră. E scrisă, numai o semnez. Dacă este nevoie și mi se cere să îmi dau demisia, îmi dau demisia, dacă acest lucru ar rezolva problema. Eu cred că de obicei șobolanii părăsesc corabia, adică ar trebui să fiu acum josnic să plec când e atât de greu”, a precizat Angel Călin în conferința de presă. 

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite