Managerul spitalului din Orșova a fost demis de 8 ori de primar și a revenit de fiecare dată în funcție: „Nu pierd decât pacienții“

0
Publicat:

Primarul din Orșova (Mehedinți) și managerul Spitalului Municipal din oraș sunt în conflict deschis. De opt ori l-a demis primarul pe manager în ultimii patru ani și de tot atâtea ori managerul s-a întors pe funcție în urma unor decizii ale justiției.

Adrian Cican, managerul spitalului din Orșova FOTO arhivă Adevărul
Adrian Cican, managerul spitalului din Orșova FOTO arhivă Adevărul

Adrian Cican a revenit a opta oară pe postul de manager al Spitalului Municipal Orșova, în baza unei decizii a magistraților de la Tribunalul Mehedinți. A stat demis doar trei săptămâni.

Adrian Cican, manager al Spitalului Orșova, a declarat: E o tragicomedie care se întâmplă la nivelul spitalului municipal din Orșova și pentru că din aceste scandaluri să știți că nu pierd decât pacienții, medicii, serviciile medicale care sunt perturbate de aceste nenorociri de certuri  Eu nu pot sa spun decât un singur lucru. Ceea ce stabilește instanța voi respecta."

Motivul principal invocat de primar pentru a-l demite pe manager aproape de fiecare dată este incompetența. Spitalul este în subordinea primăriei, așa că edilul nu se sfiește să-l demită.

Managerul atacă în instanță demiterea și câștigă. Acum, însă, primarul a făcut plângere la DNA, privind primele luate de medici în pandemie.

Marius Stoica, primarul Orșovei, afirmă: „Ieri au descins comisari de la DNA Craiova la spital și au cerut documente în legătură cu premiile acordate de domnul manager. Au ridicat documente importante."

Marius Stoica, primarul Orșovei FOTO arhivă Adevărul
Marius Stoica, primarul Orșovei FOTO arhivă Adevărul

Din cauza situației, de la spitalul municipal pleacă medici și dispar secții întregi. În cele 3 săptămâni în care a fost demis managerul, au plecat doi medici, iar Dermatologia și secția Diabet nu mai există. În final, pacienții sunt cei care suferă.

„Nu e confortabil pentru noi. Și avem și noi o vârstă, orașul Orșova e cam de pensionari. Ne bucurăm că a venit domnul Cican înapoi”, spune o femeie.

Însă, managerul spitalului are un as în mânecă. Dacă mai e demis o dată, spune că s-ar putea să candideze la primărie și-i va da primarului lovitura finală: îi va lua locul.  

Turnu-SeverinPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite