Manager de spital demis după ce 16 cadre cadre medicale s-au infectat cu COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
nicolae alexe spital campulung

Managerul Spitalului Municipal Câmpulung Muscel a fost demis joi 30 aprilie prin ordin al Ministrului Sănătăţii, din cauza numeroaselor deficienţe în gestionarea pandemiei de coronavirus şi după ce 16 cadre medicale au fost infectate în ultimele săptămâni cu COVID-19. Este al doilea manager de spital din Argeş demis în ultimele patru zile.

Joi 30 aprilie, Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii a semnat ordinul de demitere al managerului Spitalului din Câmpulung, Nicolae Alexe.

După cum ne-a precizat Emanuel Soare, prefectul de Argeş, Nicolae Alexe a fost demis pentru multiple motive: „Este vorba de management defectuos şi neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu. Fostul manager nu a pregătit spitalul pentru COVID-19, nu a realizat/coordonat/verificat circuitele şi respectarea acestora”. 16 cadre medicale de la Spitalul Câmpulung Muscel au fost infectate cu COVID-19 în ultimele săptămâni.  

Nicolae Alexe a fost înlocuit de medicul stomatolog Andrei Aron. Noul manager are 36 de ani, este acţionar unic si manager al clincii de stomatologie Dental Evolution Center din 2010, o investiţie proprie în municipiul Câmpulung Muscel. Noul manager nu este membru al vreunui partid politic.

„Avem convingerea că noul manager va urgenta demersurile de achiziţionare a aparatului de testare PCR, va eficientiza protocoale şi circuitele din spital şi se va asigura de înlăturarea tuturor cauzelor care au condus la infectări ale personalului medical”, mai spune prefectul Emanuel Soare.

Este al doilea manager de spital din Argeş demis în ultimele patru zile din cauza gestionării defectuoase a pandemiei de COVID-19. Luni 27 aprilie, Adriana Molfea a fost schimbată din funcţia de manager al Spitalului Judeţean Argeş cu medicul stomatolog Tiberiu Irimia. Unul dintre motivele schimbării a fost scandalul legat de chirurgul Felix Sârboiu, care a venit bolnav la lucru peste o săptămână şi a îmbolnăvit zeci de cadre medicale şi pacienţi.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite