Femeia de 240 de kilograme, ținută pe jos la spital, a murit. Toate organele i-au cedat

0
Publicat:

Femeia de 240 de kilograme, din Botoșani, refuzată de trei spitale și lăsată să stea pe podea, la Dorohoi, a murit la Spitalul Județean ”Mavromati” din Botoșani. Medicii spun că avea insuficiență multiplă la nivelul mai multor organe.

Femeia obeză ținută pe jos FOTO Monitorul de Botoșani
Femeia obeză ținută pe jos FOTO Monitorul de Botoșani

O femeie de 240 de kilograme ajunsă la Urgențe în municipiul Dorohoi, săptămâna trecută, a decedat miercuri la Spitalul Județean ”Mavromati”. Femeia suferea de obezitate iar, conform medicilor, avea o insuficiență multipă, organele cedând treptat.

Bolnava a fost în centrul unui scandal, fiind ținută șase ore într-o autospecială de pompieri, apoi pusă, pe jos, pe o saltea, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Dorohoi. 

Femeie obeză, refuzată de trei spitale

Povestea botoșănencei, o femei de 59 de ani, este dramatică. Aceasta a luat mult în greutate în ultimele luni și a ajuns să cântărească în jur de 240 de kilograme.

Se deplasa greu prin casă și, săptămâna trecută, s-ar fi rupt cadrul de care se sprijinea. Femeia a căzut pe gresie și s-a lovit la un genunchi, fără să se mai poată ridica. A fost găsită după câteva ore, de o rudă. Fiindcă familia nu a putut să o ridice, a fost chemată o autospecială de la pompieri pentru a fi transportată la Spitalul din Dorohoi.

Personalul medical de la Dorohoi ar fi comunicat familiei că nu o pot ajuta pentru că paturile de la Urgență nu susțin acea greutate și nici aparatura din dotare nu face față.

S-a încercat transferul la alte spitale, dar pacienta a fost refuzată de trei unități spitalicești.

După șase ore petrecute în autospecială, femeia a fost pusă pe jos, pe o saltea, în Unitatea de Primiri Urgențe. În cele din urmă a fost transferată la Spitalul Județean din Botoșani.

După aproximativ o săptămână, femeia a murit. Medicii spun că efectiv i-au cedat organele, din cauza obezității: diagnostic - insuficiență multiplă pe organe.

Cazul a intrat și în atenția Ministerului Sănătății, mai ales că nu există infrastructură medicală pentru pacienții cu obezitate morbidă. 

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite