Ministerul Sănătății identifică mai multe nereguli în cazul gravidei care a murit la Botoșani

0
Publicat:

Într-un comunicat trimis luni, reprezentanții Ministerului Sănătății arată că instituția a dispus verificări în cazul pacientei gravide care a murit pe 18 august la Secția Exterioară Obstetrică Ginecologie a Spitalului Județean de Urgență ,,Mavromati” Botoșani și dă asigurări că monitorizează îndeaproape situația.

Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Ca urmare a verificărilor efectuate au fost identificate mai multe nereguli în activitatea desfășurată de către personalul din cadrul unității spitalicești, aflat în serviciu la data evenimentului. La nivelul Ministerului Sănătății a fost constituit un grup de lucru condus de ministrul sănătății, cu reprezentanții Inspecției Sanitare de Stat, Corpului de Control al Ministrului Sănătății și secretarii de stat pentru asistența medicală și pentru sănătate publică”, se arată în comunicat.

Potrivit aceleiași surse, ”în urma analizei informațiilor primite au fost solicitate verificări suplimentare instituțiilor competente, conform legii, pentru modul de asigurare a asistenței medicale, respectiv Colegiul Medicilor Botoșani și Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănatate (ANMCS). De asemenea a fost sesizat și Inspectoratul Județean de Poliție Botoșani pentru a efectua cercetări în această cauză”.

Spitalul Județean de Urgență ,,Mavromati” se află în subordinea Consiliului Județean Botoșani, căruia Ministerul Sănătății i-a solicitat să ia urgent măsurile necesare, pentru prevenirea pe viitor a unor astfel de evenimente și asigurarea permanentă a asistenței medicale pacienților din această unitate sanitară.

Reamintim că Alexandra, o tânără de 25 de ani din municipiul Botoșani a murit în noaptea de joi spre vineri la Maternitatea Botoșani, a stârnit un val de revoltă. Femeia era însărcinată a patra oară, în 14 săptămâni. Avea sângerări și dureri mari în zona abdominală. A fost dusă cu ambulanța la spital și investigată. Personalul medical ar fi ajuns la concluzia că nu se impunea încă evacuarea sarcinii - în ciuda durerilor mari și a sângerării de care se plângea botoșăneanca. În plus, s-ar fi observat că sarcina s-a oprit din evoluție.

După șapte ore petrecute în Maternitate, fără evacuarea sarcinii și în ciuda rugăminților Alexandrei de a se interveni pentru că nu mai suporta durerile, tânăra a decedat, vineri dimineață, 17 august 2023, în jurul orei opt, în urma unei hemoragii masive. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite