Iarnă în toată regula la Botoşani. Ninge fără încetare de aproape 24 de ore iar utilajele lucrează la foc continuu pentru deszăpezirea drumurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Frezele au intrat în acţiune, după ce zăpada s-a întins pe tot carosabilul FOTO Cosmin Zamfirache
Frezele au intrat în acţiune, după ce zăpada s-a întins pe tot carosabilul FOTO Cosmin Zamfirache

Iarna si-a intrat în drepturi în judeţul Botoşani. Ninge molcom dar aproape fără încetare, iar stratul de zăpadă se depune pe carosabil. Utilajele intervin pe toate drumurile aproape fără încetare iar traficul a fost infernal.

Ninge ca-n poveşti la Botoşani iar peisajul este feeric. Nu însă şi pentru şoferi. Pentru aceştia a început chinul. De la primele ore ale zilei de joi, 7 ianurire, a început să ningă. Şi a continuat să fulguiască molcom dar constant pe tot parcursul zilei. 

Temperaturile scăzute au îngheţat natura, iar şoselele au fost acoperite de un strat consistent de zăpadă. Şoferii treziţi cu noaptea-n cap au muncit la deszăpezirea maşinii, la pornit motoarele şi în cele din urmă la controlat maşina pe drumurile poleite şi pline de zăpadă.

Utilajele au lucrat la foc continuu

În municipiul Botoşani zăpada de pe drumurile intens circulate s-a transformat într-o masă alunecoasă care a îngreunat considerabil traficul. S-a circulat bară la bară şi cel mult cu viteza a treia. Utilajele scoase de Urban Serv, au lucrat fără oprire pentru a îndepărta zăpada care continua să se depună pe carosabil dar şi pe trotuare. Totodată s-au luat măsuri pentru combaterea poleiului, mai ales către ieşirile în pantă de la marginea oraşului. 

Pluguri şi utilaje pe drumurile naţionale

Totodată pe drumurile naţionale şi judeţene s-a acţionat cu zeci de utilaje, în special utilaje cu lamă, anunţă Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Botoşani. Şefii instituţiei spun că de dimineaţă au fost scoase 28 de utilaje inclusiv cu lamă şi răspânditor, pentru a preveni derapajul.  Pe drumurile naţionale au fost scoase 33 de utilaje. 

Deocamdată nu au fost semnalate incidente rutiere sau maşini blocate din cauza zăpezii. Cu toate acestea s-a circulat greu, drumurile judeţene către localităţi mărginaşe fiind greu accesibile. Meteorologii aduc veşti proaste drumarilor. Vântul începe să bată cu putere, existând pericolul viscolirilor, coşmarul şoferilor şi al drumarilor. Zăpada viscolită de pe câmpuri şi dealuri poate bloca mai multe artere de circulaţie.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:

Statul dă mai mult pentru deszăpeziri: costurile cresc de la 30 de milioane de euro în 2014 la 50 de milioane în 2015. DOCUMENT: contractele de deszăpeziri

FOTO VIDEO Vrancea a scăpat de Codul Roşu, dar rămâne sub Cod Portocaliu. Mai multe drumuri rămân în continuare blocate

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite