Statul dă mai mult pentru deszăpeziri: costurile cresc de la 30 de milioane de euro în 2014 la 50 de milioane în 2015. DOCUMENT: contractele de deszăpeziri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iarna trecută, valoarea totală a contractelor de deszăpezire se ridica la 30-32 de milioane de euro. În această iarnă, valoarea totală a contractelor va fi de circa 223,85 milioane de lei, fără TVA, echivalentul a 50-51 de milioane de euro, reiese dintr-o statistică a CNADNR.

Potrivit situaţiei contractelor, publicată pe site-ul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), cea mai mare parte din reţeaua de autostrăzi şi drumuri naţionale este acoperită de contracte.

Excepţii: A1 (Bucureşti — Piteşti) — Ciorogârla, A1 (Bucureşti — Piteşti) — Ioneşti şi A1 (Bucureşti — Piteşti) — Căţeasca (judeţele Ilfov, Giurgiu, Dâmboviţa, Argeş), DN 31, DN 4, DN 41, DN 41A, DN 5A (judeţele Călăraşi, Ilfov, Giurgiu), DN 56, DN 56 A, 56 D (judeţul Dolj), DN 64, DN 65C, DN 67, 67B, 67C, DN 7, DN 73C (judeţul Vâlcea) — caz în care s-a retras ofertantul.

Potrivit documentului, pe aceste tronsoane se va relua procedura de licitaţie, până la încheierea contractelor activitatea fiind asigurată cu utilaje proprii şi prin redistribuire de utilaje închiriate.

Cel mai scump e în Banat

Cea mai mare valoare a contractelor se înregistrează la DRDP Timişoara, 56,07 milioane de lei, urmată de DRDP Bucureşti, cu 54,77 milioane de lei.

La polul opus, cu cea mai mică sumă, se situează DRDP Iaşi (20,33 milioane de lei) şi DRDP Craiova (13,13 milioane de lei).

Ministrul Costescu este optimist

Pe 11 decembrie, ministrul Transporturilor, Dan Costescu, afirma că toată reţeaua de drumuri naţionale şi autostrăzi este acoperită prin contractele de deszăpezire încheiate, însă vor fi folosite şi utilajele proprii.

Potrivit acestuia, toate autostrăzile care pornesc din Capitală sunt asigurate la nivel de operator de deszăpezire, iar pentru A1, pentru care nu s-a încheiat contract de deszăpezire, s-au relocat utilaje din zonele acoperite prin contracte.

Deszapezire 2015 Valori Contracte

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite