FOTO VIDEO Vrancea a scăpat de Codul Roşu, dar rămâne sub Cod Portocaliu. Mai multe drumuri rămân în continuare blocate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acest lucru înseamnă vânt în rafale de 85-90 km/h şi, implicit, risc crescut de înzăpezire a unor drumuri. În continuare, mai sunt drumuri închise în judeţ.

UPDATE: Ora 18.00 Traficul spre Galaţi, în zona Tişiţa era blocat în această seară, deşi carosabilul fusese curăţat de maşinile de deszăpezire de la Drumuri Naţionale.

Nervoşi, zeci de oameni şi-au îndreptat nemulţumirile spre poliţiştii de la circulaţie, care le-au explicat că nu pot da drumukl la circulaţie până nu primesc ordin "de sus".

Mulţi dintre şoferi, cu copii în maşini, ne-au spus că vin din zona Ardealului, unde se circulă fără probleme şi că doar în partea aceasta a României totul este blocat, deşi situaţia nu este chiar atât de dificilă.

"Ce facem, blocăm toată economia ţării pentru puţină zăpadă. Este o completă bătaie de joc la adresa noastră, să ne ţină aici, deşi drumurile sunt în stare bună. Puteam merge în spatele maşinii de deszăpezire şi nu se întâmpla nimic", îşi spunea necazul un şofer blocat de trei ope la Tişiţa.

UPDATE:Ora 16.25 ISU Vrancea intervine pentru transportul unei femei de 58 de ani, din comuna Suraia, care urmează să fie preluată de o ambulanţă pentru a fi transportată la Focşani. Se intervine cu autospeciala pe şenile. 

La ora 15.00, peste 100 de utilaje acţionau pe teren pentru redarea circulaţiei atât pe drumurile judeţene, naţionale, cât şi pe drumurile locale.

Pentru a nu înregistra situaţii când participanţii la trafic se regăsesc în imposibilitatea continuării deplasării, s-a dispus staţionarea temporară a autovehiculelor care tranzitau judeţul Vrancea către Buzău, Brăila şi Galaţi. Această măsură rămâne valabilă până la ora 16.00, când traficul se va putea relua doar de către autoturismele sub 7,5 tone.

image

Astfel, de la ora 16.00 traficul se va deschide pe DN 2 Focşani-Bacău, DN 24 Focşani-Tişiţa-Tecuci, DN 2 D Focşani-Tulnici, DN 2 L Focşani-Tişiţa-Panciu-Soveja şi DN 2 M Focşani-Odobeşti-Andreiaşu.
În ceea ce priveşte traficul rutier pe DN 2 Focşani-Buzău, acesta se va realiza controlat, în convoaie organizate de către IPJ Vrancea.

image

„Rămân închise, ca urmare a viscolului puternic, şi a deciziei autorităţilor din judeţele limitrofe (Galaţi, Brăila) următoarele drumuri naţionale: DN 23 Focşani-Năneşti-Brăila/Galaşi şi DN 2 N Dumbrăveni-Dumitreşti-Jitia. În ceea ce priveşte drumurile judeţene, în prezent sunt închise un număr de 12 drumuri, urmând ca, după ora 18.00, acestea să fie deschise în funcţie de gradul de intervenţie.
În punctele în care au fost instituite filtre, participanţilor la trafic li se oferă, de către autorităţile locale, atât ceai cald, cât şi posibilitatea cazării în spatii prestabilite. Nici un participant la trafic nu a dorit să se deplaseze în punctele de cazare puse la dispoziţie de autorităţile locale. Lipsa de cooperare a unor şoferi a dus la blocarea temporară a peste 10 autovehicule pe drumul judeţean 204 E între Focşani şi Petreşti, acolo unde stratul de zăpadă viscolită atinge peste 2 metri, situaţia fiind remediată în urma intervenţiei utilajelor de deszăpezire”
, a precizat cpt. Cristina Duţă, purtător de cuvânt ISU Vrancea.

image

Pe perioada Codului Roşu instituţiile care acţionează în situaţii de urgenţă au intervenit la mai multe cazuri. Astfel, o autospecială pe şenile a ISU Vrancea acţionează pentru transportarea la Spitalul Focşani a unui copil în vârstă de 6 luni din satul Străjescu, comuna Garoafa.

"În jurul orei 12.30, la dispeceratul ISU - Ambulanţă s-a primit un apel prin intermediul numărului unic de urgenţă 112, care solicita asistenţă medicală pentru un copil în vârstă de 6 luni care prezenta tuse. O ambulanţă din cadrul SAJ Vrancea s-a deplasat imediat către locul indicat, însă, din cauza impracticabilităţii căii de acces, aceasta a fost nevoită să întrerupă deplasarea la ieşirea de pe DN 2 către drumul care face legătura cu satul Străjescu. Astfel, s-a solicitat sprijin Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, care a intervenit cu o autospecială pe şenile. Deplasarea s-a realizat în condiţii extrem de dificile, mai ales din cauza stratului gros de zăpadă viscolită şi a vântului care sufla cu putere. La ora 15.20 pacientul a fost preluat de echipajul de pe autospeciala pe şenile, urmând a fi transportat către ambulanţa SAJ",  a mai precizat purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea.

Totodată, alimentarea cu energie electrică a fost reluată în toate localităţile din judeţ.

Starea drumurilor din alte judeţe din MOLDOVA:

VRANCEA: Toate drumurile naţionale, închise începând cu ora 8.30. Meteorologii au instituit Codul Roşu

VASLUI: FOTO Cod portocaliu: Vasluiul, sub troiene. Zece drumuri judeţene blocate, acces interzis tirurilor pe DE 581 şi pe DN 2 F Vaslui - Bacău

BACĂU: Cod portocaliu de viscol şi ninsori în Judeţul Bacău. Circulaţia spre Bucureşti este închisă pe DN2, în judeţul Vrancea

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite