Cum au primit înfrângerea la alegeri social-democraţii la Botoşani: ” Cred că cei din dreapta se bucură prematur“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Social democraţii din Botoşani sunt resemnaţi în ceea ce priveşte câştigarea alegerilor prezidenţiale de către candidatul ACL, Klaus Iohannis. Totodată aceştia pun problema apariţiei unei noi formaţiuni politice de stânga care să contrabalanseze eşicherul politic.

Deşi  Victor Ponta a câştigat alegerile prezidenţaile la Botoşani cu peste 60%, social-democraţii botoşăneni sunt dezamăgiţi.  

„Asta este voinţa poporului. Dacă asta şi-au dorit românii, continuarea regimului Băsescu, asta este”,susţine şeful organizaţiei muncipale PSD Botoşani, Ovidiu Portariuc.  Totodată resemnarea îm faţa unui rezultat nefavorabil pe plan naţional îl face pe liderul PSD să se gândească la constituirea unei noi formaţiuni politice de stânga care să corespundă electoratului.  

„Victoria lui Klaus Johhanis schimbă fundamental modul în care se va face politică în România de acum încolo.Cine nu înţelege asta va părăsi scena politică mai devreme sau mai târziu.  Cred că cei din ”Dreapta” se bucură prematur şi vor avea mari surprize în curand, vezi mesajul comun pe justiţie susţinut de Ponta şi Iohannis vizând legea amnisitiei. În ceea ce priveşte «stânga», e nevoie de o analiză serioasă în urma acestor alegeri. E nevoie urgentă de modernizare, de reformă,de curăţenie,de intinerire. E nevoie de mai mult dialog,de apropiere de oameni,de mai multă decenţă şi mai puţină aroganţă.Daca PSD-ul nu se reinventează acum va fi foarte greu să crească în viitor. Putem lua în calcul posibilitatea apariţiei unui nou partid de stânga, modern, în perioada următoare”, a precizat şeful organizaţiei municipale PSD Botoşani.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Radu Moldovan şi-a dat demisia din fruntea PSD Bistriţa-Năsăud în urma rezultatelor slabe de la alegerilor prezidenţiale

VIDEO Cezar Preda, PDL: Alegerea lui Iohannis, mai puţin meritul ACL iar Traian Băsescu, doar istorie

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite