Radu Moldovan şi-a dat demisia din fruntea PSD Bistriţa-Năsăud în urma rezultatelor slabe de la alegerilor prezidenţiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Moldovan şi-a anunţat marţi demisia din fruntea organizaţiei judeţene PSD Bistriţa-Năsăud FOTO: Bianca Sara
Radu Moldovan şi-a anunţat marţi demisia din fruntea organizaţiei judeţene PSD Bistriţa-Năsăud FOTO: Bianca Sara

Radu Moldovan este al doilea şef de organizaţie judeţeană PSD care îşi dă demisia ca urmare a rezultatelor slabe obţinute de Victor Ponta în judeţ. Promisiunea a fost făcută de către social-democratul bistriţean după primul tur al alegerilor, când Victor Ponta nu a reuşit să obţină mai mult de 36% în Bistriţa-Năsăud.

Radu Moldovan, preşedintele PSD a promis, imediat după primul tur al alegerilor prezidenţiale, că-şi va da demisia din fruntea organizaţiei judeţene dacă nu va câştiga Victor Ponta în Bistriţa-Năsăud în al doilea tur. La două zile de la alegeri, Radu Moldovan îşi anunţă demisia, fiind al doilea preşedinte de organizaţie care renunţă la scaun după alegerile prezidenţiale. Luni, preşedintele PSD Maramureş, Gabriel Zetea, şi-a anunţat demisia.

„Având în vedere angajamentul asumat de preşedintele PSD Bistriţa-Năsăud şi rezultatul obţinut în turul II al alegerilor prezidenţiale de către filiala Bistriţa-Năsăud a Partidului Social Democrat, domnul Emil Radu Moldovan şi-a depus mandatul de preşedinte al PSD BN”, precizează reprezentanţii PSD într-un comunicat de presă.

Decizia de a demisiona din fruntea PSD Bistriţa-Năsăud este cu atât mai surprinzătoare, cu cât vicepremierul Liviu Dragnea a declarat săptămâna trecută în vizita de la Bistriţa că Radu Moldovan a avut o reacţie emoţională şi că nu se poate vorbi despre nicio renunţare la scaunul de preşedinte al organizaţiei.

Dintre cele 58 de comune, în 42 de comune, adică în aproximativ 72%, a ieşit câştigător Klaus Iohannis, iar  oraşele toate cele patru au fost şi ele adjudicate de către candidatul ACL.

În ciuda mobilizării simpatizanţilor şi membrilor PSD, între primul tur şi al doilea, Victor Ponta a reuşit să atragă de partea lui doar cu puţin peste un procent mai mulţi electori. Astfel, dacă în primul tur Victor Ponta a obţinut 36,28%, în cel de-al doilea tur, acesta a obţinut doar 37,73%.

În ziua în care şi-a dat demisia din fruntea PSD, Radu Moldovan, care este şi preşedinte de Consiliu Judeţean a direcţionat printr-o hotărâre 1,6 milioane de lei spre cele 16 comune din judeţ unde a ieşit învingător Victor Ponta în turul II.

Vă mai recomandăm:

Alegeri prezidenţiale 2014. Klaus Iohannis a ieşit câştigător în peste 72% dintre comunele din judeţ, la care se adaugă cele patru oraşe

La două zile de la alegeri, preşedintele CJ Radu Moldovan recompensează cu alocări bugetare primarii care au obţinut peste 50% pentru Victor Ponta 

BistriţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite