Cod portocaliu pe Prut. Cota de inundaţie la intrarea râului în ţară este depăşită cu 110 centimetri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile au instituit cod portocaliu pe râul Prut, cota de inundaţie la intrarea râului în ţară fiind depăşită cu 110 centimetri, iar Răduţi Prut cota de atenţie a fost depăşită cu peste 50 de centimetri.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani, avertizarea hidrologică cod portocaliu pe râul Prut a fost actualizată. Astfel, a fost instituit cod portocaliu de joi de la ora 19.30 până vineri, la ora 24.00, pe râul Prut, pe sectorul din amonte de acumularea Stânca Costeşti.

"Joi, la ora 20.00, cota de inundaţie (470 de centimetri) pe râul Prut, la Oroftiana (intrarea râului în ţară), era depăşită cu 110 centimetri, în creştere cu 5 centimetri faţă de ora 19.00. La Rădăuţi Prut, la aceeaşi oră, cota de atenţie (290 centimetri) era depăşită cu 52 centimetri. La aceste cote, nu exista riscul ca gospodăriile populaţiei să fie afectate”, au precizat reprezentanţii ISU.  

Sursa citată a menţionat că la Baranca, comuna Hudeşti, lunca Prutului a fost inundată pe o suprafaţă de circa 10 hectare. Preventiv, peste 1.300 de oi de la patru stâni au fost evacuate din lunca Prutului de pompierii militari şi voluntari. Autorităţile locale şi pompierii rămân în zonă pentru monitorizarea situaţiei.

BotoşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite