FOTO Cotele râurilor Bega şi Timiş continuă să crească. Autorităţile sunt în alertă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inundaţii în Banat FOTO ISU Banat
Inundaţii în Banat FOTO ISU Banat

Administraţia Bazinală de Apă Banat (ABA Banat) revine cu actualizarea situaţiei hidrologice a cursurilor de apă aflate în bazinele hidrografice Bega şi Timiş unde se înregistrează importante creşteri de debite şi niveluri datorită propagării undelor de viitură formate anterior în amonte.

GALERIE FOTO

La această oră, în bazinul hidrografic al râului Bega cea mai importantă depăşire a cotelor de apărare se înregistrează pe râul Bega, la staţia hidrometrică Balinţ, unde cota este de 550 centimentri, cu tendinţă de creştere. La staţia hidrometrică Făget se înregistrează niveluri în scădere, sub cota de apărare, în timp ce la staţia hidrometrică Chizătău nu s-au atins deocamdată cotele de apărare, dar nivelul creşte prin propagarea viiturii.

Pe râul Timiş, avem depăşită cota de apărare la staţia hidrometrică Lugoj, unde cota este de 298 centimetri.

Începând cu tronsonul Lugoj -aval, până la graniţa cu Serbia, tendinţa este de creştere a debitelor.

Mai sunt atinse şi depăşite cotele de atenţie pe cursurile de apă Caraş, Nera, Pogăniş, cu o tendinţă de creştere uşoară, fără a se semnala deocamdată probleme deosebite.
 

În bazinele hidrografice Bistra şi Nădrag debitele sunt şi ele în scădere.

Inundaţii în Banat FOTO ISU Timiş


Specialiştii ABA Banat monitorizează în permanenţă debitele şi nivelurile cursurilor de apă iar formaţiile de lucru, cât şi formaţia de intervenţie rapidă, sunt pregătite să intervină în cazul în care situaţia o impune. 

Citeşte şi:
 

FOTO VIDEO S-a umflat Nădrăgelul. Autorităţile sunt pregătite pentru evacuarea oamenilor din calea apelor

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite