FOTO VIDEO S-a umflat Nădrăgelul. Autorităţile sunt pregătite pentru evacuarea oamenilor din calea apelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pericol de inundaţii în Timiş FOTO Dani Dancea
Pericol de inundaţii în Timiş FOTO Dani Dancea

Mai multe familii din comuna timişeană Nădrag ar putea fi evacuate, din cauza pericolului de inundaţii. Autorităţiel au decretat Cod roşu de inundaţii.

GALERIE FOTO
Zece familii din comuna Nădrag (judeţul Timiş), ale căror case sunt ameninţate de viitură, ar putea fi evacuate.
Autorităţile i-au informat pe oameni că, în cazul în care debitul cursului Nădrăgelul va continua să crească, vor fi nevoiţi să îşi părăsească locuinţele. 

Este vorba de case din zona Colonie, unde apa a săpat deja în mal, însă pompierii au intervenit deja şi au protejat digul din faţă cu saci de nisip. 

“Când sunt ploi, mereu iese apa. Sunt multe pârâie care se varsă în răul ăsta, Nădrăgel. Şi atunci se umflă”, a spus o localnică. 

“Dacă e să se împlă o nenorocire, se întâmplă. Ce putem face? “, a adăugat un alt locuitori din sat. 
 

În satul Crivina, mai multe hectare de teren au fost inundate, iar o casă, ce risca să fie afectată de ape, a fost, de asemenea, protejată cu saci de nisip.

“La momentul acesta situaţia este sub control. Avem o situaţie mai delicată în colonia Nădrag, care este sub monitorizate. Dacă debitul va creşte în continuare, există posibilitatea evacuării a zece familii. În rest, rezolvăm anumite probleme încât să nu avem inundaţii la creşă, la alte gospodării. Deocamdată ţinem sub control situaţia. Din informaţiile pe care le am, apa este în stabilizare, a avut dimineaţa o creşte mai rapidă. Acum s-a oprit şi ploaia”, a declarat Călin Dobra, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş.   

În plus, şi drumul judeţean care duce de la Lugoj spre Nădrag este acoperit de un strat subţire de apă, dar e practicabil. “Acum merge o echipă de intervenţie şi acolo. Vom proteja un mal care a fost rupt de apă, care ne poate duce la situaţia de a rupe drumul. Dar dacă intervenim rapid sper să nu avem această situaţie delicată”, a mai spus Dobra. 

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite