Pentru prima dată un descendent de-al lui Bram Stoker vine în România. Stră-strănepotul scriitorului pregăteşte un ghid de călătorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO:memphisflyer.com
FOTO:memphisflyer.com

Luna aceasta, pentru prima dată un descendent al scriitorului Bram Stoker va pune piciorul pe pământ românesc. Este vorba despre Dacre Stoker, stră-strănepotul scriitorului, care pregăteşte un ghid de călătorii dedicat Contelui Dracula. Acesta va poposi 10 zile în România, printre locurile vizitate numărându-se şi Pasul Tihuţa

Până acum, descendenţii scriitorului Stoker nu au fost curioşi să vadă meleagurile care l-au inspirat pe autorul celui mai cunoscut şi vândut roman din lume „Dracula”. Primul care poposeşte pe pământ românesc este stră-strănepotul scriitorului Dacre Stoker, care va fi însoţit de către fotograful olandez Hans Corneel de Roos, dar şi de către producătorul de filme al Travel Channel Aaron Saagers.

 Asta pentru că stră-strănepotul lui Bram Stoker va lucra în scurta vizită în România la „Dracula, Bram Stoker, Ghid de călătorii”, care va apărea pe piaţa internaţională în curând.

Ghidul pe care îl pregătesc cei doi va conduce turiştii interesaţi de Dracula sau de Bram Stoker nu doar prin locurile descrise în roman, ci şi prin locaţiile unde scriitorul a crescut şi a trăit. Se pare că autorii acestui ghid intenţionează să colaboreze şi cu site-uri româneşti care sunt asociate cu legenda lui Dracula.

Cu ocazia acestei vizite, echipa Travel Channel va produce o serie de documentare despre călătoria lor. Dacre Stoker, Hans de Roos şi echipa Travel Channel se vor afla în România în perioada 19-29 noiembrie, unul dintre popasuri făcându-se la Hotel Castel Dracula din Pasul Tihuţa.

Dacre Stoker are 55 de ani şi s-a născut în Montreal, Quebec. De meserie acesta este scriitor şi producător de filme. În anul 2011 a produs şi regizat filmul documentar „Dracula îl întâlneşte pe Stoker”.

Vă mai recomandăm:


Jurnaliştii de la Travel Channel despre Pasul Bârgăului: „Locul este aproape la fel de înspăimântător precum e descris şi în romanul Dracula”


Primul traseu tematic dedicat Contelui Dracula, după descrierile din romanul lui Bram Stoker

BistriţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite