Minorul de 14 ani din Maieru care a tâlhărit şi bătut o femeie fără adăpost alături de alţi adolescenţi are doar 4 clase şi provine dintr-o familie cu probleme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Faptele comise de trei minori, doi din Deva şi unul din comuna bistriţeană Maieru, au scandalizat o ţară întreagă. Aceştia au tâlhărit şi bătut o femeie fără adăpost, iar unul dintre ei a şi violat-o pe victimă. Unul dintre minori este din comuna bistriţeană Maieru, are 4 clase, iar familia din care provine este una cu probleme. Membri acestei familii au fost cercetaţi penal pentru rele tratamente aplicate minorilor.

Update: Starea femeii s-a agravat în cursul zilei de joi, ulterior aceasta decedând.

Trei adolescenţi de 14 şi respectiv 15 ani au tâlhărit şi bătut, iar unul dintre ei a şi violat o femeie de 40 de ani fără adăpost din Deva. Totul s-a întâmplat weekendul acesta, la primele ore ale dimineţii, chiar în centrul oraşului.

“Agresorii au târât-o în partea laterală stânga a scărilor de acces în clădirea IPH Deva, unde minorul Vasile Sîngurelu, profitând de stare de inconştienţă a victimei, a întreţinut un raport sexual cu aceasta, ajutat fiind de ceilalţi doi minori, iar apoi, toţi cei trei au deposedat-o de o sumă infimă de bani şi o parte din bunurile ce le avea asupra ei. După comiterea faptelor, cei 3 inculpaţi minori au părăsit locul faptei, abandonând victima în stare de inconştienţă”, a informat Parchetul de pe lângă Judecătoria Deva.

Femeia a suferit leziuni craniene şi a fost supusă unei intervenţii chirurgicale. Aceasta se află şi acum în coma.  Cei trei adolescenţi au fost arestaţi pentru 30 de zile.

“Faptele comise de cei 3 inculpaţi minori sunt de o gravitate sporită, aducând atingere atât dreptului de proprietate, cât şi integrităţii fizice, psihice şi morale a cetăţenilor, indiferent de condiţia lor socială, dar şi integrităţii  şi libertăţii sexuale, pentru toate aceste infracţiuni legiuitorul prevăzând pedepse aspre, cuprinse între 5 - 12 ani închisoare şi interzicerea exercitării unor drepturi”, a concluzionat Parchetul de pe lângă Judecătoria Deva.

Doi dintre adolescenţi sunt din Deva, iar cel de 14 ani este din comuna bistriţeană Maieru. Adafinei Raul Cristian nu are antecedente penale, a făcut doar 4 clase, după care a abandonat şcoala. Acesta este cercetat pentru tâlharie calificată şi complicitate la infracţiunea de viol.

Familia Adafinei s-a mutat de multă vreme din comuna Maieru, ducându-şi veacul în oraşul Deva. Se pare că familia este una cu posibilităţi financiare reduse, fiind asistată social. De asemenea, mai mulţi furnizori de servicii au cerut executarea silită în instanţă a acestei familii pentru neplată.

Familia Adafinei este şi în atenţia Direcţiei pentru Protecţia Copilului, unul dintre copii fiind luat de către asistenţii sociali şi dus în plasament. Mai mulţi membri ai acestei familii au fost şi cercetaţi penal pentru rele tratamente aplicate minorilor.

Vă mai recomandăm:

Doi pedofili au fost reţinuţi după ce au batjocorit timp de un an un băiat de 5 ani. Acesta era fiul unuia dintre agresori

Adolescenta violată într-o livadă şi-a retras plângerea făcută împotriva agresorului său după ce cei doi s-ar fi „împăcat”

BistriţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite