Temutul Cornel Mărgan, „duşmanul“ fostului şef al BCCO Traian Berbeceanu, are noi probleme cu legea. Scrisoarea care l-a desfiinţat pe devean

0
0
Cornel Crîznic. FOTO: pagina personală de Facebook.
Cornel Crîznic. FOTO: pagina personală de Facebook.

Cornel Crîznic (Mărgan) este judecat într-un dosar penal pentru lovire şi alte violenţe, la Judecătoria Deva. A fost trimis în judecată recent, iar instanţa a decis, joi, încetarea măsurii controlului judiciar luate faţă de acesta.

Cornel Crîznic (Mărgan) are, din nou, probleme cu legea. Este judecat într-un dosar penal, la Judecătoria Deva, pentru lovire şi alte violenţe. Joi, magistraţii au decis înlăturarea măsurii controlului judiciar dispusă faţă de Mărgan.

„Instanţa admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Deva, împotriva încheierii penale pronunţată la data de 6 august 2015 de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Judecătoriei Deva, în dosarul nr. 5794/221/2015, desfiinţează integral încheierea atacată, şi în rejudecare: constată încetate de drept măsurile preventive a controlului judiciar luate faţă de inculpaţii Crîznic Cornel - Gheorghe şi Matei Claudiu Florin, prin Ordonanţele emise de Parchetul de pe lângă Judecătoria Deva la data de 10.04.2015, în dosarul nr.886/P/2015 şi prelungite prin Ordonanţele din data de 8.06.2015, pronunţate în acelaşi dosar, de către aceeaşi unitate de parchet. Dispune comunicarea dispozitivului prezentei încheieri inculpaţilor, şi următoarelor instituţii: Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Hunedoara, Serviciul Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor Hunedoara, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră Romane, şi Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Hunedoara”, a informat Tribunalul Hunedoara.

Cornel Crîznic (Mărgan) a devenit cunoscut publicului la începutul anilor 2000, ca lider al lumii interlope din municipiul Deva. A fost anchetat în mai multe dosare penale, condamnat pentru infracţiuni de violenţă şi aflat, în trecut, pe lista celor mai căutaţi infractori din România. A revenit în atenţia publiculului în urmă cu doi ani, când a fost acuzat de fostul comisar şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba, Traian Berbeceanu, că i-ar fi sprijinit pe cei care doreau înlăturarea sa din funcţie. În toamna anului 2013, Traian Berbeceanu a fost reţinut de DIICOT, fiind anchetat într-un dosar în care a fost acuzat că a sprijinit trei grupări infracţionale, însă ulterior şi cei care au condus ancheta au fost trimişi în judecată pentru fabricarea unor probe împotriva poliţistului.

image

(Traian Berbeceanu. FOTO: Daniel Guţă / Adevărul)

Menţionat de Traian Berbeceanu printre „duşmani”

Iată ce preciza Traian Berbeceanu într-o scrisoare făcută publică în septembrie 2013, în ziua reţinerii sale.

„Procurorii au început să audieze elemente infractoare din judeţul Hunedoara, persoane din lumea interlopă, violente şi deosebit de periculoase, (pe care de-a lungul anilor le-am cercetat, de cele mai multe ori în stare de arest preventiv pentru trafic de droguri, infracţiuni cu violenţă, trafic de persoane şi proxenetism, trafic cu minori, braconaj arheologic şi trafic cu obiecte de patrimoniu, infracţiuni la regimul armelor etc.), pentru a-i determina să declare mincinos împotriva mea. Au existat discuţii ca unii dintre aceştia să fie audiaţi, chiar cu identitate protejată. Pot să exemplific în acest sens pe numitii Crîznic Cornel, zis Mărgan (lider al lumii interlope, infractor deosebit de periculos şi violent, fost urmărit internaţional, având la activ multiple condamnări) şi pe Ovidiu Ioiescu, zis Pera, (cercetat de asemenea de mine în repetate rânduri pentru infracţiuni de mare violenţă, proxenetism, trafic de persoane etc, având la activ multiple condamnări). Aceştia au revenit în Deva după audieri, afirmând în mediul infracţional că “Berbeceanu nu mai este şef la Alba, că acum sunt şefi Muntean şi Mureşan şi că aceştia din urmă “sunt porniţi să-l termine pe Berbeceanu”. De asemenea Crâznic si Ioiescu au afirmat că este momentul ca “Berbeceanu să plătească” pentru tot răul care i l-au făcut, existând discuţii să încerce să mă provoace în locuri aglomerate, să mă determine să reacţionez negativ. În mai multe rânduri, aceştia se deplasau cu maşinile în zonele din oraş în care mă aflam singur sau cu soţia şi copilul, lăsand impresia că mă supraveghează”, scria Traian Berbeceanu. 

Fostul comisar şef al BCCO Alba a adăugat în scrisoarea din 2013 că din această cauză şi-a trimis copilul minor să locuiască la bunici, supravegheat în permanenţă.

Cornel Crîznic a negat atunci acuzaţiile aduse de fostul şef al BCCO Alba, afirmând că nu a dat niciodată vreo declaraţie împotriva nimănui.


Vă recomandăm şi:

Destinul crunt al femeii violate de cei trei "călăi". Bătută până a intrat în comă, lăsată într-o baltă de sânge, în centrul Devei, a murit după trei zile de chinuri

Femeia care a fost violată şi bătută în centrul municipiului Deva, de trei minori cu vârste între 14 ani şi 15 ani, a murit în spital, după trei zile de suferinţă.

Doi ani de tăcere în dosarul „mafiei halatelor albe” din judeţul Hunedoara

Unul dintre dosarele răsunătoare instrumentate de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, în judeţul Hunedoara, a rămas de mai bine de doi ani în faza de anchetă. Celebrul dosar al medicilor oncologi şi al farmaciştilor acuzaţi de infracţiuni economice nu a ajuns pe rolul vreunei instanţe.

Dosarul “ruginit” al mafiei fierului vechi, destructurată de Traian Berbeceanu

Nimeni nu pare să mai aibă vreun interes pentru a afla adevărul într-unul dintre cele mai voluminoase dosare penale plecate în urma unor anchete derulate în judeţul Hunedoara. La aproape un deceniu de trimiterea în judecată a ”mafiei fierului vechi” dosarul Hidra se află încă pe fondul Tribunalului Bistriţa-Năsăud, fiind judecat cu sincope mari.

Hunedoara


Ultimele știri
Cele mai citite