Ucrainean mort în munții din Maramureș. Alți trei au fost salvați. Grupul se rătăcise aproape de graniță VIDEO

0
0

Un cetățean ucrainean și-a pierdut viața și alți trei au ajuns la spital cu hipotermie, rătăciți în zona muntoasă din zona Poienile de Sub Munte, Maramureș. Grupul era format din trei bărbați și o femeie.

Cei patru cetățeni au fost găsiți  FOTO Poliția de Frontieră
Cei patru cetățeni au fost găsiți FOTO Poliția de Frontieră

Polițiștii de frontieră au fost sesizați miercuri seară, 7 decembrie, în jurul orei 18.00, prin 112, că grupul de patru cetățeni ucraineni s-a rătăcit în zona muntoasă din Maramureș. Anunțul la 112 indica o persoană care suferă de hipotermie.

Salvamontiștii din Borșa au fost anunțați și un echipaj mixt a plecat în căutarea lor.

A fost informat Serviciul Public Salvamont Borșa despre acest eveniment, iar căutarea persoanelor posibil rătăcite este continuată, în sistem integrat, de către polițiștii de frontieră maramureșeni din cadrul SPF Poienile de Sub Munte, salvamontiști și persoane de sprijin din zonă”, arată Poliția de Frontieră Sighetu Marmației.

Zona în care s-au rătăcit cei patru cetățeni uraineni este una foarte greu accesibilă, iar căutarea lor a avut loc în condițiile în care stratul de zăpadă măsoară între 50 și 70 de centimetri, în zona muntoasă în care s-au rătăcit.

Unul dintre ei era în hipotermie  FOTO Poliția de frontieră
Unul dintre ei era în hipotermie FOTO Poliția de frontieră

De asemenea, pentru găsirea lor s-a apelat la folosirea unei drone, pentru a-i putea depista mai repede, având în vedere temperaturile scăzute și gravitatea situației.

Ucis de hipotermie

Ulterior, în jurul miezului nopții, cele patru persoane au fost găsite. Din păcate, pentru una dintre ele nu s-a mai putut face nimic. Decesul a fost declarat ulterior.

O persoană de sex masculin este într-un stadiu avansat de hipotermie, iar o altă persoană este în hipotermie medie. Coborârea celor patru persoane până la locul de întâlnire cu echipajele medicale și ambulanța ar putea dura aproximativ două ore”, anunța la miezul nopții echipajul format din șase polițiști de frontieră, șase salvatori montani și o echipă de voluntari, care i-a găsit.

Persoanele au fost găsite în zona muntoasă, foarte aproape de linia de frontieră, la o altitudine de 1.400 metri. La fața locului li s-a acordat primul ajutor de către salvatorii montani, după care a început coborârea. Persoanele au fost preluate ulterior de către echipajele medicale și transportate la Spitalul Vișeu de Sus. Una dintre persoane, cea care se afla în șoc hipotermic, a decedat.

Două dintre persoane, a căror stare era mai puternic alterată, au fost transportate la Spitalul din Vișeu de Sus cu ambulața. Celelalte două au fost transportate cu o altă ambulanță la Spitalul din Sighetu Marmației. În ciuda tuturor eforturilor depuse de echipele de salvatori, in jurul orei 05.30 am fost informați de către unitatea sanitară că unul dintre cetățenii ucraineni a decedat”, mai arată Poliția de Frontieră.

Femeia din grupul de cetățeni ucraineni rătăciți are 29 de ani, alți doi bărbați au 34 și 36 de ani, iar bărbatul decedat avea 41 de ani. Ei erau din localitățile ucrainene Ivano Frankivsk, Zaporojie și Vinetsca.

Baia Mare


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri