S-au dus în control, dar au salvat o persoană de la moarte. Cazul rezolvat de pompierii din Focșani

0
Publicat:

Un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani, care se afla miercuri într-o misiune de recunoaștere la un agent economic din municipiu, a intervenit pentru salvarea unei persoane căreia i s-a alterat brusc starea de sănătate.

Pompierii salvatori din Focșani FOTO: ISU Vrancea
Pompierii salvatori din Focșani FOTO: ISU Vrancea

Astfel, în timp ce pompierii efectuau recunoașterea, o angajată a societății i-a alertat pe pompieri că unei persoane aflate în incintă i s-a făcut rău și a căzut din picioare.

Pompierii au găsit un bărbat, în vârstă de 58 de ani, aflat în criză convulsivă.

„Cei patru salvatori au trecut imediat la aplicarea procedurilor de salvare, i-au luat pulsul și l-au așezat în poziția de siguranță. În același timp, unul dintre ei a sunat la numărul unic de urgență 112 și a solicitat sprijinul unui echipaj de la Serviciul de Ambulanță Județean Vrancea (SAJ). Colegii noștri au asistat bărbatul până la sosirea echipajului SAJ. Pacientul a fost preluat și transportat la spital”, anunță ISU Vrancea.

La intervenție au participat locotenent colonel Gavrilă Adrian, plutonier adjutant Pîrlea Costel, plutonier adjutant Păduraru Florin și soldat Enache Andrei Dorian. Pentru ultimul a fost prima intervenție de salvare a unei persoane, dar a dat dovadă de  curaj și stăpânire de sine.

Nu este prima misiune de salvare a unor persoane realizată de pompierii vrânceni. 

Plutonierul adjutant Cătălin Păun Toma s-a remarcat la numeroase intervenţii grele. Una dintre ele a fost cea din ziua de 18 iunie 2021, când a avut un rol esenţial în salvarea celor douăsprezece persoane rămase blocate în albia râului Zăbala.

O altă intervenţie asemănătoare a fost în data de 24 iunie 2019 când, împreună cu echipajul pe care îl coordona, a salvat cinci persoane rămase blocate într-un tractor în apele învolburate ale râului Putna, căruia îi crescuse nivelul în urma unor precipitaţii abundente. S-a intervenit atunci cu barca pneumatică, iar pentru evacuarea rapidă, subofiţerul a cărat în braţe, până la mal, două fete de 14 ani.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite