Percheziţii în Maramureş, Bucureşti şi alte două judeţe. Sunt vizaţi membrii unei grupări specializate în infracţiuni economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Perchezitiile au avut loc înmai mlte judeţe   Sursa foto: Adevărul
Perchezitiile au avut loc înmai mlte judeţe   Sursa foto: Adevărul

O grupare infracţională orgaziată care ar fi cauzat un prejudiciu de peste 6.800.000 de lei, prin evaziune fiscală şi spălare de bani, a fost destructurată de către poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T.

Ieri, 19 octombrie, poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Satu Mare şi procurorii D.I.I.C.O.T.–Biroul Teritorial Satu Mare au efectuat 28 de percheziţii în judeţele Satu Mare, Sălaj,  Maramureş şi în municipiul Bucureşti, la sediile unor firme şi la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea de infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani. Din cercetări a reieşit că, în perioada 2013 – 2015, cei în cauză, cetăţeni români şi ucraineni, membri ai unui grup infracţional organizat, ar fi gestionat mai multe societăţi comerciale de tip fantomă şi conductă. Astfel, printr-o succesiune de tranzacţii comerciale fictive, cei în cauză ar fi înregistrat prin intermediul a cinci societăţi comerciale, considerate beneficiare ale circuitului evazionist, a unor cheltuieli şi a T.V.A. deductibilă, T.V.A. care, prin simularea unor livrări intracomunitare către diverse firme, s-a compensat cu T.V.A. rezultată din activitatea comercială curentă.

Prejudiciul calculat în sarcina uneia dintre societăţi este de  6.803.456 de lei, constând în T.V.A. dedusă nejustificat, iar în ce priveşte celelalte societăţi, având în vedere faptul că operaţiunile comerciale fictive au continuat şi pe parcursul anului 2015, prejudiciul urmează a fi calculat.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Serviciul Român de Informaţii.

De asemenea, la activităţi au participat specialişti din cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală şi poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea şi de la inspectoratele de poliţie judeţene Satu Mare şi Bihor.

Mai puteţi citi:

Migrant din Sri Lanka, a vrut să intre ilegal în România

Baia MarePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite