Migrant din Sri Lanka, a vrut să intre ilegal în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de frontieră sigheteni au predat autorităţilor de frontieră din Ucraina un cetăţean din Sri Lanka, după ce a fost depistat în timp ce încerca să intre ilegal în România, pentru a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.

Evenimentul a avut loc în 17.10 2015 în jurul orei 10.00, când lucrătorii Poliţie de frontieră au observat în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Lunca la Tisa, o persoană de sex masculin care se deplasa pe jos şi care nu îşi justifica prezenţa în zonă. Poliţiştii de frontieră l-au legitimat pe bărbat, ocazie cu care au constatat că acesta nu vorbeşte limba română, motiv pentru care a fost condus la sediul sectorului pentru cercetări. ”În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că persoana în cauză este cetăţean din Sri Lanka, în vârstă de 22 ani, care a declarat că intenţiona să ajungă într-un stat din Spaţiul Schengen şi nu deţinea documente legale. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat”, a arătat Radu Lungu, purtătorul de cuvânt al ITPF Sighetu Marmaţiei.

Deoarece persoana în cauză nu a solicitat azil în România, conform acordului dintre România şi Ucraina, el a fost predată autorităţilor de frontieră ucrainene pentru continuărea cercetărilor şi dispunerea măsurilor legale.

Mai puteţi citi:

Doi turişti polonezi, rătăciţi în Munţii Maramureşului

Baia MarePartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite