Cum comentează elevii ieşiţi din examen subiectele la Istorie la Bacalaureat 2018. „Depinde şi de corectori, pentru că unele părţi au fost interpretabile“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A treia zi a examenului de Bacalaureat 2018 a consemnat proba obligatorie a profilului. Cei care au susţinut examenul din Istorie susţin că subiectele au fost complexe, dar accesibile.

Adolescenţii care au susţinut proba de Istorie a examenului de Bac 2018 spun că subiectele au fost accesibile.

„A fost un pic greu, am avut din democraţie şi totalitarism, am avut din bătăliile din secolele XVII- XVIII şi exerciţii pe text. A fost din ce am lucrat la clasă, dar a fost vast”, spune Alexandra Maria, o elevă din Baia Mare proaspăt ieşită din examen, încă emoţionată.

„A fost complex, a cuprins mai multe capitole. Nu a fost chiar aşa de greu, dar nici prea uşor. Dar depinde şi de corectori, pentru că unele părţi sunt interpretabile. Sper că iau 9”, spune Denisa. Alături de ea, câteva fete stau de vorbă şi fac schimb de impresii, după proba la Istorie.

 „A fost super, super frumos”, spune Alexandra, una dintre ele, la care tot grupul râde, neştiind dacă vorbeşte serios sau nu. „A fost un subiect super fain, pe care cred că toată lumea l-a ştiut. Totalitarismul în România şi în Europa. Nu mai ştiu ce altceva a fost, important e că l-am dat”, mai spune ea, spre amuzamentul celorlalţi. Fetele sunt convinse că iau notă mare şi au deja planuri de viitor. „Eu nu ştiu încă unde o să merg, am mai multe opţiuni, dar o să aleg eu ceva”, spune Ioana, o alt fată din grup.

Mâine are loc proba la alegere, iar fetele s-au înscris unele la Logică, iar altele la Geografie. Toate au deja planurile de viitor. Una dintre ele pleacă în străinătate, iar celelalte spun că vor merge la facultăţi din sectorul Umanist sau Contabilitate.

Luni a avut loc prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat, proba la Limba şi Literatura română, iar marţi, proba la Limba maternă. Azi, 27 iunie elevii au susţinut proba obligatorie a profilului. Joi, 28 iunie are loc proba la alegere şi miercuri, 4 iulie, este ziua în care se afişează rezultatele, până la ora 12.00. Între orele 12.00 şi 16.00 se înregistrează contestaţiile, urmând ca în 9 iulie să fie afişate rezultatele finale.

Mai puteţi citi:

Subiecte BAC Română 2018. „Cel mai greu a fost la subiectul III pentru că era poezia şi a trebuit să ştii şi versurile“

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite