Subiecte Istorie BAC 2018. „Ne-au căzut regimurile totalitare. În rest, nu-mi mai amintesc nimic”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de părinţi şi-au aşteptat în ploaie copiii să iasă de la a doua probă a Bacalaureatului 2018, la Liceul Tehnologic de Marină din Galaţi. Emoţiile i-au copleşit pe mulţi elevi, care nu şi-au mai amintit la ieşirea din examen nici măcar ce subiecte le-au căzut.

O ploaie torenţială a îngreunat şi mai mult aşteptarea pentru zeci de părinţi şi cunoştinţe, care au aşteptat în faţa Liceului Tehnologic de Marină din Galaţi ca elevii să iasă din examen.

Deşi a fost a doua probă a Bacalaureatului din 2018, mulţi elevi au avut emoţii mai mari decât la primul examen, în special cei care au optat pentru Istorie ca disciplină de examen. ”Ne-au căzut regimurile totalitare la unul dintre subiecte. În rest, nu-mi mai amintesc nimic. Am emoţii mari…”, ne-a declarat Aura Munteanu (18 ani).

Şi la primul subiect de examen, unde elevii trebuiau să scrie despre constituirea României Mari, adolescenţii nu sunt prea convinşi că au punctat ce trebuia. ”Am scris, dar nu ştiu cât de bine. Sper să iau un cinci şi să obţin media de trecere cu nota de la Română”, ne-a declarat Marian Dimofte (18 ani).

Al doilea subiect de examen, legat de domnia luu Ştefan cel Mare, ţine aprinse speranţele elevilor la o notă bună la Istorie. ”Am învăţat tot despre Ştefan cel Mare şi cred că am scris tot la subiectul ăsta şi la alte două. Sper să iau măcar un şapte”, ne-a declarat Maria Zamfir (18 ani).

Primele rezultate ale Bacalaureatului vor fi afişate miercuri, până la ora 12, şi tot în aceeaşi zi trebuie depuse şi contestaţiile, până la ora 16,00.

Imagine indisponibilă

Calendar Bacalaureat 2018, prima sesiune

Luni, 25 iunie – Proba scrisă la Limba si literatura română - Ea)

Marţi, 26 iunie - Proba la Limba si literatura maternă - Eb)

Miercuri, 27 iunie – Proba obligatorie a profilului - Ec)

Vineri, 29 iunie - Probă scrisă - la alegere a profilului şi specializării - Ed)

Miercuri, 4 iulie – Afişarea primelor rezultate (până la ora 12:00)

Miercuri, 4 iulie – Depunerea contestaţiilor (orele 12:00 - 16:00)

5-8 iulie – Soluţionarea contestaţiilor

Luni, 9 iulie - Afişarea rezultatelor finale

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite