Traficul pe aeroporturile din România în luna octombrie. Aeroportul din Bacău urcă trei locuri

0
Publicat:

Asociaţia Aeroporturilor din România a publicat situația traficului de pasageri, pe rutele externe și interne, de pe cele 17 aeroporturi din țară.

Aeroportul International George Enescu Bacau FOTO AIGE Bacău
Aeroportul International George Enescu Bacau FOTO AIGE Bacău

Totodată, exte prezentată o situație comparativă a traficului de pasageri, față de luna octombrie 2022 și 2019, anul de dinaintea pandemiei.

Astfel, aeroporturile din România au avut, în luna octombrie a acestui an, un total de pasageri cu 7% mai mare decât cel raportat înainte de pandemie (octombrie 2019) și cu 11,4% mai mare față de cel de anul trecut (octombrie 2022).

Din totalul pasagerilor care au tranzitat aeroporturile din România în perioada menționată, 92% s-au deplasat pe rute externe iar restul au fost pasageri ai zborurilor pe rute interne.

Traficul aerian este în creștere pe aeroporturile din  România FOTO Asociația Aeroporturilor
Traficul aerian este în creștere pe aeroporturile din România FOTO Asociația Aeroporturilor

„În ceea ce privește mișcările de aeronave (aterizări și decolări), totalul raportat de aeroporturile din România pentru luna octombrie 2023 este de 20.295. În același interval pe cele 17 aeroporturi au fost îmbarcate și debarcate aproape 5.000 de tone de marfă. Menționăm că Aeroportul Arad a fost închis pe tot parcursul lunii octombrie pentru lucrări (refacere cale de rulare A). De asemenea, în intervalul 16-25 octombrie zborurile spre și dinspre Aeroportul Internațional Craiova au fost suspendate, ca urmare a lucrărilor de extindere și modernizare care au fost efectuate aici”, se arată în comunicatul Asociației Aeroporturilor din România.

Aeroportul Internațional „George Enescu” Bacău, pe un trend ascendent

Numărul de pasagerilor care a zburat de pe aeroporturile din România în luna octombrie este de 2159749.

După cum era de așteptat, cei mai mulți au zburat din Capitală, de pe Aeroportul Internațional Otopeni, cel mai mare aeroport din țară - 1.326.068 de pasageri. Aeroportul Internațional „George Enescu” Bacău se află pe un trend ascendent, care va continua și în lunile viitoare, după venirea operatorului DAN AIR, care din 11 decembrie va opera nu mai puțin de 15 curse noi spre destinații din Europa.

Numărul pasagerilor este în creștere pe Aeroportul Bacău FOTO DAN AIR
Numărul pasagerilor este în creștere pe Aeroportul Bacău FOTO DAN AIR

Dacă în perioada ianuarie-septembrie aeroportul băcăuan se situa pe locul 11, după numărul de pasageri, în ultima lună s-a clasat pe locul 8, cu 21172 de oameni care au decolat sau aterizat de aici.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite