DAN AIR suplimentează zborurile spre Dublin, de pe Aeroportul din Bacău, în perioada Sărbătorilor

0
Publicat:

Compania aeriană DAN AIR a anunțat suplimentarea zborurilor de pe Aeroportul Internațional „George Enescu” Bacău spre Dublin și retur.

DAN AIR suplimentează cursele spre Dublin în perioada Sărbătorilor FOTO DAN AIR
DAN AIR suplimentează cursele spre Dublin în perioada Sărbătorilor FOTO DAN AIR

Decizia companiei, care de pe 11 decembrie, își mută toate operațiunile de pe Aeroportul Ghimbav din Brașov, pe Aeroportul din Bacău, vine după ce și Aeroitalia a anunțat că își dublează numărul curselor, de la 2 la 4, de la Bacău spre Roma.

Compania DAN AIR va opera zboruri către 15 destinații europene, din Belgia, Germania, Irlanda, Anglia, Spania și Italia, potrivit site-ului propriu. Începând din data de 11 decembrie, toate zborurile către aceste destinații vor fi operate de pe Aeroportul Internațional ”George Enescu din Bacău.

Pentru a atrage clienții, compania vine cu prețuri low cost la bilete, deși oferă servicii de linie, inclusiv bagaj de cală și servicii de catering incluse în tariful standard.

Pentru zborurile spre Londra, Dublin și Roma, prețul biletelor pleacă de la 79, respectiv, 59 de euro.

„Dublin este una dintre cele mai căutate destinații la DAN AIR. Așa că începând din 11 decembrie, zburăm în fiecare marți și sâmbătă. Dar pentru că se apropie sărbătorile, am adăugat pentru voi patru curse noi, în zilele de joi, 14 și 21 Decembrie, respectiv 4 și 11 Ianuarie”, se arată în anunțul DAN AIR.

Aeroportul din Bacău, sprijinit cu fonduri de Consiliului Județean

În ultimii ani, la Aeroportul Internațional „George Enescu” din Bacău s-au făcut investiții de peste 60 de milioane de euro.

A fost construit un nou terminal de pasageri, cel vechi fiind demolat, a fost înoită întreaga infrastructură din zonă (parcare, strada Aeroportului), a fost construit un nou turn de control iar pista de rulare a fost modernizată printr-o investiție de aproximativ 40 de milioane de euro.

Consiliul Județean Bacău a reușit să obțină de la Comisia Europeană, dreptul de a primi compensația de ajutor de stat, în valoare de 56,7 milioane de euro din fonduri europene.

Recent, pentru a atrage noi operatori aerieni, Consiliul Județean Bacău a decis să acorde un ajutor de minimis de 600.000 de euro, către trei companii noi care vor decide să zboare de la Bacău.

Sumele, până la concurența sumei de 200.000 de euro vor fi date prin scutirea de taxe. În prezent, Aeroportul de la Baacău are trei operatori aerieni: DAN AIR, Aeroitalia și Wizz Air.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite