Avioanele F16 vor fi reparate la Aerostar Bacău. Acord semnat cu compania Derco, din grupul Lockheed Martin FOTO

0
Publicat:

Pe 17 noiembrie 2023, la Aerostar Bacău a fost semnat un acord cu firma Derco Aerospace, parte a companiei Lockheed Martin. Acordul vine după doar câteva zile de la inaugurarea primului Centru European de Instruire pentru F-16 de la Baza Aeriană Fetești, în sudul României.

La Aerostar Bacău s-a semnat un contract pentru mentenanța avioanelor F16 FOTO Lucian Bogdănel
La Aerostar Bacău s-a semnat un contract pentru mentenanța avioanelor F16 FOTO Lucian Bogdănel

Documentul vizează repararea trenurilor de aterizare, a roților și a frânelor la avioanele F16 care se află în dotarea Forțelor Aeriene Române.

La eveniment au participat, alături de conducerea companiilor amintite, Mircea Geoană, adjunct al secretarului general al NATO, deputatul Ana Cătăuță dar și prefectul județului Bacău, Lucian Bogdănel.

Derco Aerospace este lider în industria de profil și oferă o suită de soluții de management al flotei aeriene, inclusiv distribuția de piese de schimb, soluții logistice, servicii de reparații și revizii și soluții tehnice.

Compania are activitate în 65 de țări și menține unul dintre cele mai mari și mai diversificate stocuri de piese de schimb pentru avioane din lume, inclusiv peste 20.000 de piese unice în stoc.

„Am participat la semnarea contractului de colaborare dintre Aerostar Bacău și compania Derco Aerospace, parte a grupului Lockheed Martin, având ca obiect transferul tehnologic pentru reparațiile de nivel D ale echipamentelor avionului F-16. Este un moment foarte important pentru industria de apărare și pentru economia României, ce va genera noi locuri de muncă, prosperitate și va crește prestigiul industriei aerospațiale din țara noastră”, a declarat Mircea Geoană.

La eveniment a participat și Mircea Geoană FOTO Lucian Bogdănel
La eveniment a participat și Mircea Geoană FOTO Lucian Bogdănel

Acordul semnat la Bacău vine după doar câteva zile de la inaugurarea primului  Centru European de Instruire pentru F-16 de la Baza Aeriană Fetești, în sudul României.

 „Suntem mândri de a fi cea mai recentă unitate din grupul Lockheed Martin care se asociază cu România prin acest nou acord cu Aerostar. Soluția tehnologică Derco, pe care o împărtășim cu Aerostar, va asigura pregătirea, eficiența și siguranța personalului militar românesc care operează avioanele de luptă F-16.", a declarat președintele și directorul general al Derco, Todd Morar, citat de defenseromania.ro.

Contractul de transfer tehnologic încheiat de Aerostar S.A. și DERCO Aerospace este, totodată, dovada că parteneriatul strategic pe care România și Statele Unite ale Americii l-au dezvoltat în ultimii 25 de ani produce rezultate concrete, inclusiv noi locuri de muncă, la Bacău.

„Apărarea presupune un efort bugetar considerabil, dar Guvernul României și domnul prim-ministru Marcel Ciolacu sunt consecvenți în demersurile făcute pentru dotarea Armatei și a Forțelor Aeriene Române cu tehnică militară capabilă să asigure - 24/7 - securitatea spațiului aerian și a cetățenilor români.  Prin înțelegerea agreată vineri, Aerostar îşi reafirmă statutul de hub industrial al județului Bacău, fiind unul din contractorii majori ai industriei naționale de apărare. Aportul tehnologic va îmbogăți, fără îndoială, „know-how”-ul grupului aeronautic, întărind reziliența companiei băcăuane într-o perioadă marcată de provocări multiple.”, a precizat prefectul Lucian Bogdănel.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite