Dan Air a început zborurile de pe noul aeroport. Operatorul a lăsat Brașovul pentru Bacău

0
Publicat:

Dan Air a renunțat să mai opereze zboruri de pe aeroportul din Ghimbav-Brașov, cel mai nou aeroport al României, cu care colaborarea a fost anevoioasă, și s-a mutat pe Aeroportul de la Bacău, care oferă facilități.

Primul zbor Dan Air la Bacău SURSA Aeroportul Bacău
Primul zbor Dan Air la Bacău SURSA Aeroportul Bacău

La ora 9.00 a zilei de luni, 13 noiembrie 2023, avionul companiei Dan Air a aterizat pe Aeroportul Internațional „George Enescu” Bacău, venind dinspre Stuttgart/Nuremberg (Germania), iar la ora 15.30 s-a întors la Bacău.

Dan Air a încheiat colaborarea cu Aeroportul din Brașov, din cauza greutăților din colaborarea cu cel mai nou aeroport al României.

Un motiv de atragere a companiei Dan Air la Bacău a fost măsura de minimis luată de Consiliul Județean Bacău, care oferă, în total, un sprijin de 600.000 de euro (200.000 pentru fiecare operator aerian atras) pentru atragerea operatorilor aerieni și diversificarea rutelor pe Aeroportul Internaţional „George Enescu“ de la Bacău.

Dealtfel, Aeroportul Bacău este unul dintre cele mai moderne aeroporturi din țară, în ultimii ani beneficind de investiții de peste 60 de milioane de euro din fonduri europene. Aici s-au construit din temelii terminalul de pasageri, parcarea, drumul spre aeroport și pista a fost modernizată și reasfaltată).

„Astăzi, 13 noiembrie 2023, le-am urat <Zbor lin și cer senin> echipajului și pasagerilor DAN AIR, la primul lor zbor de pe Aeroportul Internațional “George Enescu” Bacău. Echipa noastră le-a pregătit momente speciale celor ce au avut ocazia de a fi parte a acestui zbor inaugural. DAN AIR promite o experiență de călătorie optimă la bordul aeronavelor sale, oferind bagaj de cală servicii și de catering incluse în tariful standard. Aeroportul Internațional <George Enescu> Bacău va continua șirul veștilor bune!”, se arată în comunicatul oficial al Aeroportului Internațional „George Enescu“ Bacău.

Aeroportul George Enescu de la Bacău SURSA Aeroportul Bacău
Aeroportul George Enescu de la Bacău SURSA Aeroportul Bacău

Începand cu data de 13 noiembrie 2023, compania Dan AIR va opera zboruri catre 6 noi destinații: Londra, Bruxelles, Torino, Dublin, Roma, Barcelona, Liverpool și Catania.

Mai mult, pentru a atrage clienții, compania a făcut discounturi mari, de 30%. Pentru zborurile spre Londra, Dublin și Roma, prețul biletelor pleacă de la 79, respectiv, 59 de euro.

Pe Aeroportul Internațional „George Enescu“ Bacău operează, în afară de Dan Air, și companiile Wizz Air și AeroItalia.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite