Dan AIR ajută la evacuarea românilor din Israel. De ce au plecat navele pline spre Tel Aviv

0
Publicat:

Compania Dan Air a încheiat un contract cu un tour operator din Israel pentru evacuarea românilor surprinși de conflictul armat în această țară. Navele au plecat pline și spre Tel Aviv. 

Dan Air ajută la evacuarea românilor din Israel FOTO BoardingPass
Dan Air ajută la evacuarea românilor din Israel FOTO BoardingPass

Dan Air, operatorul Aeroportului Internațional Brașov - Ghimbav, contribuie la aducerea acasă a românilor din Israel. Astfel, românii surprinși în Israel de războiul declanșat în această țară de organizația Hamas sunt aduși acasă și cu ajutorul companiei Dan Air.

Operatorul aerian a efectuat deja trei curse către Tel Aviv și va opera o serie de zboruri charter pentru partenerul său din Israel. 

Noi am început să operăm zborurile către Tel Aviv în urma unui parteneriat cu tour operator de acolo și urmează să continuăm chiar și după ce, sperăm, se va încheia conflictul din Israel. Vom continua să operăm rute din Tel Aviv către mai multe orașe din România și faptul că deja am avut toate aprobările necesare ca să putem ajuta la efortul de evacuare a românilor din Israel a fost un lucru foarte bun, dar operațiunile noastre din Tel Aviv vor continua și după încetarea conflictului”, a declarat Matt Ian David, CEO al Dan Air.

Brașov, Suceava, Craiova și București sunt orașele din România care vor fi legate de Tel Aviv chiar și după încheierea conflictului, potrivit lui Matt Ian David. Zborurile sunt stabilite și e vorba de chartere, nu de curse regulate.

Avioanele au fost pline și spre Israel

Până acum au fost operate trei zboruri spre Tel Aviv și retur, iar toate aeronavele au fost pline, deoarece au existat la fel de mulți cetățeni israelieni care au dorit să nu-și lase familiile și prietenii la greu. La întoarcere nici nu se punea problema, ținând cont că evacuarea românilor din Israel trebuie să se facă într-un timp cât mai scurt. 

Dan AIR este o companie aeriană 100% românească, fondată în 2017, de pilotul comandant Dan Iuhas, având pe atunci denumirea de Just Us Air. A operat doar zboruri în regim de parteneriat pentru diverse companii aeriene de renume internațional. 

Din 2022, compania și-a schimbat numele în Dan AIR și a început operarea de zboruri regulate sub marcă proprie. Momentan, Dan AIR efectuează curse exclusiv de pe Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav către mai multe destinații din Europa și nu numai.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite