Măsura luată de judecători în cazul elevului din Bacău care a amenințat un profesor cu un cuțit

0
Publicat:

Elevul de la Liceul Sportiv din Bacău a fost reținut inițial de polițiști, după ce s-a certat cu un profesor și l-a amenințat cu un cuțit.  Adolescentul a aruncat arma albă și a plecat din școală imediat după incident.

Elevul l-a amenințat pe profesor în urma unui conflict izbucnit între cei doi FOTO Shutterstock
Elevul l-a amenințat pe profesor în urma unui conflict izbucnit între cei doi FOTO Shutterstock

Judecătoria Bacău l-a plasat sub control judiciar pentru 60 de zile pe elevul de 15 ani care amenințase un profesor cu un cuțit în urma unui conflict izbucnit între cei doi.

Reamintim că miercuri, 19 aprilie, în jurul orei 13,00, Secţia 2 Poliţie Bacău a fost sesizată prin S.N.U.A.U. 112 de un bărbat, de 42 de ani, cu privire la faptul că, în timp ce se afla în incinta unei unităţi de învăţământ, ar fi intervenit să aplaneze un conflict spontan între un elev şi un cadru didactic, elevul având asupra sa un obiect înțepător.

„La faţa locului, din primele verificări, polițiștii au stabilit faptul că, la data de 19 aprilie a.c. un elev de 15 ani, aflându-se în sala de sport, pe fondul unor discuţii contradictorii cu profesorul, ar fi scos din rucsac un obiect înțepător şi l-ar fi ameninţat pe acesta, după care a părăsit incinta şcolii, abandonând obiectul”, au precizat reprezentanții IPJ Bacău.

Minorul a fost identificat la scurt timp de către o patrulă de poliție din cadrul Secţiei 1 Poliţie și condus la sediu pentru audieri. Cazul a fost preluat de polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară, care au luat inițial măsura reținerii tânărului de 15 ani, bănuit de comiterea infracţiunilor de portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase şi ameninţare.

Incidentul de la Liceul cu Program Sportiv Bacău a fost raportat imediat și la Inspectoratul Școlar Judetean Bacău. Unitatea de învățământ a demarat deja propria anchetă, în paralel cu cercetarea pe care o face și Inspectoratul de Politie, căruia i-a fost solicitată intervenția de către școală.

S-a întrunit și comisia de violență de la nivelul unității de învățământ respective, pentru a stabili exact măsurile ce se impun în acest caz, iar Inspectoratul Școlar monitorizează deja în detaliu toate aceste aspecte”, au transmis reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Bacău.

BacăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite