Elev bătut de mama unui coleg în clasă. Agresorul a intrat nestingherit pe ușa care nu are clanță

0
Publicat:

Un incident violent a avut loc la școala din satul Uncești, comuna vasluiană Zăpodeni. O femeie a intrat într-o clasă și l-a luat la palme pe colegul fiului său, pe fondul unui conflict anterior.

Elevul a fost bătut chiar în clasă de mama unui coleg FOTO arhivă Adevărul
Elevul a fost bătut chiar în clasă de mama unui coleg FOTO arhivă Adevărul

Un elev din Vaslui a fost bătut chiar în timpul orelor de mama unui coleg, cu care avusese un conflict. Agresorul a intrat fără bătăi de cap în școală.  Imobilul nu are gard, iar  ușa clasei unde s-a consumat agresiunea nu are clanță.

 Polițiștii s-au sesizat în acest caz în urma unui apel la 112 făcut de tatăl copilului bătut.

„La data de 4 noiembrie, Poliţia municipiului Vaslui a fost sesizată telefonic de către un bărbat din localitatea Măcreşti  comuna Zăpodeni, cu privire la faptul că, la data de 2 noiembrie 2022, fiul său, în vârstă de 11 ani, ar fi fost agresat în timp ce se afla la unitatea de învăţământ pe care o frecventează, în timpul orelor de curs. Odată cu sesizarea a fost indicat şi un prezumtiv autor, o femeie de 42 de ani, din localitatea Unceşti, mama unui coleg de şcoală. În cauză sunt efectuate cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs fapta sesizată şi dispunerea măsurilor legale, fiind deschis dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe”, a declarat Bogdan Gheorghiţă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui.

Și Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui a demarat o anchetă în acest caz pentru a stabili cum a foist posibil ca o persoană să intre nestingherită într-o sală de clasă și să ia la palme un elev.

Profesor acuzat că agresa şi jignea elevii

Nu e primul caz în care elevii din județul Vaslui sunt agresați și insultați, uneori chiar de către proprii profesori.  Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Huşi l-au trimis în judecată pe un profesor de geografie din localitate pentru purtare abuzivă.

În luna martie 2022, cadrul didactic a fost înregistrat audio în timp ce lovea şi jignea un elev, folosind apelative de genul ”dobitocule” sau ”împuţitule”.

„Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui a dispus efectuarea de verificări cu privire la situaţia prezentată, urmând ca, în funcţie de cele constatate, să fie dispuse măsuri legale”, au precizat atunci reprezentanţii IPJ Vaslui.

Şi Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui a efectuat verificări în cazul profesorului care predă la un liceu din municipiul Huşi.

„Am dispus întrunirea comisiei de disciplină care va analiza cazul profesorului şi va dispune măsurile legale, numai că situaţia este mai delicată, deoarece directorul liceului este în izolare, iar directorul adjunct are, de asemenea, o problemă medicală. Am ascultat şi eu înregistrarea şi pot spune că nu sunt de acord cu un astfel de comportament din partea unui cadru didactic. Este un profesor care nu a creat până acum probleme”, declara la acel moment inspectorul general şcolar Elena Mustaţă,

Conducerea ISJ Vaslui a precizat că profesorul nu a creat până acum probleme şi nu a mai fost implicat în incidente similare. În urma anchetei penale, poliţiştii au identificat doi elevi care ar fi fost victimele purtării abuzive a profesorului. Cadrul didactic s-a declarat nevinovat şi susţine că acuzaţiile îi pot afecta cariera profesională.

Dacă va fi găsit vinovat, profesorul riscă excluderea din învăţământ.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite