O fată din Vaslui a încercat să se sinucidă, de supărare că părinții i-au luat telefonul

0
0

O adolescentă de 16 ani din Vaslui și-a șocat colegii joi, 8 decembrie. Supărată pe părinți pentru că au pedepsit-o lăsând-o fără telefon, aceasta a luat o supradoză de pastile și a leșinat în clasă.

Eleva a luat o supradoză de medicamente FOTO arhivă Adevărul
Eleva a luat o supradoză de medicamente FOTO arhivă Adevărul

O elevă a Liceului “Ion Mincu” din Vaslui a ajuns la Spitalul de Urgență din Vaslui în urma unei supradoze de medicamente pe care a luat-o la școală. Fetei i s-a făcut rău și și-a pierdut cunoștința.

Speriați, colegii au chemat-o pe asistenta medicală de la cabinetul școlar, iar aceasta a sunat la 112. La fața locului a sosit o ambulanță SMURD, care a transportat-o de urgență pe fată la spital.

La Unitatea de Primiri Urgențe, medicii au reușit să o stabilizeze, făcându-i spălături gastrice. Adolescenta care a comis gestul necugetat este diagnosticată cu CES (n.r. Cerințe Educaționale Speciale).

„Într-adevăr, este înscrisă la DGASPC ca fiind un copil cu CES, face terapie, iar tratamentul i-a fost prescris de medici, dar nu știu să vă zic dacă a luat doar doza recomandată sau a luat o supradoză, colegii fetei spun și una, și alta. Din câte am înțeles, atunci când își lua medicamentele, trebuia să se liniștească. Tratamentul o calma. Avea și momente în care intra ușor în conflict cu colegii, dar și momente în care se înțelegea cu ei. Sunt tulburări de comportament specifice copiilor cu cerințe educaționale speciale, uneori sunt liniștiți, iar alteori pot deveni agresivi”, a declarat profesorul Pavel Toma, purtătorul de cuvânt al Liceului “Ion Mincu” Vaslui, pentru Vremea Nouă.

S-a aruncat de la etaj în timpul pauzei

Un copil de 13 ani, fiul unui cunoscut notar din Craiova, a comis un gest similar la școală. El este elev în clasa a VIII-a, la Şcoala Traian, iar incidentul a avut loc pe 19.03.2022, într-o pauză, imediat după ora de biologie. Băiatul ameninţase că vrea să moară pentru că „nu mai suporta presiunea de la şcoală".

Elevul trebuia sa prezinte la ora de biologie un referat, dar nu-l făcuse. În timpul orei, a luat lucrarea unui alt coleg, a şters numele acestuia şi l-a trecut pe al său. Profesoara şi-a dat imediat seama şi i-a pus nota 4.

După oră, elevul i-a trimis profesoarei de biologie un mesaj în care i-a „mulţumit pentru că i-a dat o lecţie de viaţă.” A aşteptat ca toţi colegii să plece din clasă pentru că următoarea oră era de informatică şi se ţinea într-o altă sală de curs, iar când a rămas singur în clasă, elevul a urcat pe fereastră si s-a aruncat în gol de la etajul 1.

Profesorii au sunat imediat la 112. „Poliţiştii s-au deplasat de urgenţă la faţa locului, minorul fiind preluat de o ambulanţă şi transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, cercetările fiind continuate pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul", au precizat reprezentanții IPJ Dolj.

Conform conducerii şcolii, părinţii îşi duseseră copilul  la psiholog de câteva luni. „Avea mari probleme. Spunea că vrea să moară pentru că nu mai suporta presiunea de la şcoală, că el nu poate să înveţe atât, îi era teamă de examenul de capacitate care se apropie... Colegii au sesizat şi i-au atenţionat pe profesori. Părinţii au fost şi ei avertizaţi şi l-au dus la psiholog. Făcea terapie, tratament. Nu ne vine să credem ce s-a întâmplat", au declarat mai mulţi profesori de la Şcoala Traian din Craiova.

Vaslui


Ultimele știri
Cele mai citite