Maistru militar judecat pentru că a furat un bec. A comis gestul necugetat când era la cumpărături cu logodnica lui

0
Publicat:

Un tânăr de 25 de ani din Bacău, maistru militar la o unitate militară, a fost obligat să presteze muncă în folosul comunității pentru că a fost prins furând un bec dintr-un supermarket.

Militarul a furat becul dintr-un supermarket FOTO arhivă Adevărul
Militarul a furat becul dintr-un supermarket FOTO arhivă Adevărul

Un tânăr de 25 de ani, maistru militar la o unitate militară din Bacău, a furat un bec dintr-un supermarket unde venise să facă cumpărături împreună cu logodnica sa.

Agenții de pază l-au prins și l-au dat pe mâna Poliției, iar ulterior ancheta a fost preluată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar Iași.

Militarul a plătit contravaloarea becului sustras, dar procurorii au decis să îl trimită în judecată, instanța stabilind ca acesta să presteze 60 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității.

Tânărul de 25 de ani nu a îndeplinit obligația impusă de instanță, astfel că dosarul lui a ajuns din nou în atenția magistraților.

În urma celor întâmplate, militarul a fost suspendat din funcție de conducerea unității militare din Bacău unde activa. S-a reținut că tânărul nu a respectat regulile de conduită și a prejudiciat imaginea structurii militare din care făcea parte.

Maistrul militar riscă acum să fie și dat afară pentru că o condamnare într-un dosar penal atrage automat  desfacerea contractului de muncă.

În prezent, tânărul de 25 de ani este anchetat disciplinar de Forțele Aeriene Române, care vor decide dacă îi vor aplica o sancțiune disciplinară sau îl vor da afară din armată.

Pedeapsa exemplară pentru un militar care şi-a violat şi bătut fiicele minore

Tânărul de 25 de ani din Bacău nu este singurul militar care a încălcat regulile de conduită militară. Constantin M., un militar rezervist din Prahova, a fost degradat şi condamnat la nouă ani şi nouă luni de închisoare, fiind găsit vinovat de viol şi agresiune sexuală. Victimele sale au fost chiar cele două fiice minore.

Judecătorii au decis degradarea şi i-au interzis dreptul de a mai purta haina militară. În plus  l-au decăzut din drepturile părinteşti.

Constantin M. a fost obligat de judecători la plata unor daune morale faţă de fiicele sale, 70.000 lei pentru pentru fiica pe care a violat-o şi a bătut-o, respectiv de 30.000 lei pentru cea de-a doua fiică abuzată sexual.

Sentinţa aparţine Judecătoriei Ploieşti şi nu este definitivă.

Judecătoria Ploieşti a mai dispus „obligarea la tratament medical cu privire la inculpatul M. Constantin până la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol.”

BacăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite