Biciclist anchetat pentru a căzut de pe bicicletă și s-a rănit. Ce alcoolemie avea când s-a accidentat

0
Publicat:

Un bărbat de 41 de ani din Bacău riscă să ajungă la închisoare pentru că s-a îmbătat și apoi a plecat cu bicicleta, iar la un moment dat s-a dezechilibrat și a căzut, rănindu-se destul de serios.

Biciclistul a fost luat cu ambulanța de la locul accidentului FOTO arhivă Adevărul
Biciclistul a fost luat cu ambulanța de la locul accidentului FOTO arhivă Adevărul

Polițiștii băcăuani anchetează în prezent un caz mai puțin obișnuit. Un biciclist beat a căzut de pe bicicletă și s-a rănit, iar acum riscă o pedeapsă cu închisoarea.

În ziua de 18 aprilie a.c., în jurul orei 18.00, Poliţia orașului Comăneşti a fost sesizată printr-un telefon la 112, de către un bărbat de 41 de ani, despre faptul că pe strada Cireșoaia din localitate a avut loc un eveniment rutier soldat cu rănirea unei persoane.

„La faţa locului, polițiștii au stabilit că, un bărbat de 69 de ani, în timp ce se deplasa pe bicicletă pe strada Cireşoaia din oraşul Comăneşti, s-a dezechilibrat si a căzut pe partea carosabilă, suferind leziuni”, au precizat reprezentanții IPj Bacău.

Biciclistul a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0.77 mg/l alcool pur în aerul expirat, Ulterior, i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.  

Polițiiștii au deschis dosar penal pe numele biciclistului pentru vătămare corporală din culpă.

Caz tras la indigo

Un alt biciclist, din Brăila, a intrat în colimatorul polițiștilor în 2020 tot pentru că s-a autoaccidentat.

Bărbatul, în vârstă de 63 de ani, este cercetat pentru vătămare corporală din culpă după ce s-a îmbătat şi a plecat cu bicicleta, iar la un moment dat s-a dezechilibrat şi s-a prăbuşit pe asfalt, fiind transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Făurei au fost sesizaţi de către un brăilean, cu privire la faptul că, pe 21 aprilie 2020, un bărbat, în vârstă de 63 de ani, din localitatea Vişani, în timp ce se deplasa cu bicicleta pe raza localităţii de domiciliu, s-ar fi dezechilibrat, căzând de pe bicicletă.

„În urma evenimentului, bărbatul a fost transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale. De asemenea, biciclistul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că avea în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat”, a declarat inspectorul Laura Belciugan, purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila.

Ca în cazul precedent, poliţiştii au deschis dosar penal pe numele brăileanului pentru vătămare corporală din culpă.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite