Evadarea jenantă cu care s-au făcut de râs doi deținuți. Au furat câteva bunuri și s-au întors singuri la închisoare

0
Publicat:

Doi bărbați încarcerați în Penitenciarul Bacău au reușit să înșele vigilența agentului care îi supraveghea și după ce s-au văzut liberi, au furat bunuri din prima mașină care le-a ieșit în cale, pe care le-au ascuns într-o magazie chiar din incinta punctului de lucru unde își executau pedeapsa.

Cei doi deținuți au fugit de la punct de lucru al Penitenciarului Bacău FOTO arhivă Adevărul
Cei doi deținuți au fugit de la punct de lucru al Penitenciarului Bacău FOTO arhivă Adevărul

Curtea de Apel Bacău i-a condamnat definitiv în 18 mai pe M.R.  și G.A.U la câte la 4 luni de închisoare pentru evadare, la care s-au adăugat 557 de zile închisoare în cazul primului și 263 de zile de închisoare în cazul celui de-al doilea, resturi de pedeapsă pe care le mai aveau de executat la data comiterii faptei.

Cei doi, care erau deținuți în Penitenciarul Bacău, sunt protagoniștii unei evadări de tot râsul în octombrie 2018 de la un punct de lucru al unității de detenție, unde își executau pedepsele în regim deschis.

Cei doi bărbați au luat hotărârea de a părăsi incinta punctului de lucru al penitenciarului și de a se deplasa la sediul unei firme din Bacău, situat în vecinătate, cu scopul de a sustrage bunuri.

„Inculpații l-au urmărit pe agentul supraveghetor, iar în momentul în care nu s-au aflat în raza vizuală a acestuia, au sărit gardul situat în partea din spate a punctului de lucru, după care au continuat deplasarea pe terenul agricol situat între punctul de lucru al penitenciarului și sediul societății… S.R.L. Bacău”, au stabilit anchetatorii.

Dați de gol de înregistrările de pe camerele de supraveghere

Deținuții au pătruns în curtea societății prin gardul de sârmă ghimpată, au intrat în interiorul clădirii, unde au căutat bunuri de valoare, fără a sustrage însă nimic. Dezamăgiți, au ieșit în curtea societății, unde au observat un autoturism marca Audi A7, care aparținea directorului tehnic al societății.

„Aceștia au constatat că mașina nu este asigurată, motiv pentru care au sustras din interiorul acesteia, de pe bancheta din spate, un laptop marca Lenovo și un încărcător pentru telefon mobil, fără fir. Imediat, inculpații au fost claxonați de către conducătorul unui autovehicul aflat în curte, aceștia s-au speriat și au ieșit din curtea societății, îndreptându-se către punctul de lucru al penitenciarului”, explică procurorul de caz în rechizitoriu.

Deținuții au ascuns bunurile furate într-o magazie din incinta punctului de lucru al penitenciarului și nu au spus o vorbă nimănui, în speranța că vor scăpa nepedepsiți.

Nu a fost să fie, pentru la scurt timp de la comiterea furtului, directorul tehnic al firmei din Bacău căruia îi aparțineau bunurile furate a luat legătura cu un agent de la Penitenciarul Bacău, cu care se cunoaștea personal, căruia i-a arătat înregistrările video de pe camerele de supraveghere ale societăţii sale.

Ulterior, cu ocazia unei percheziții interne efectuate de către agenții Penitenciarului Bacău, au fost descoperite cele două bunuri sustrase din mașina păgubitului, acestea fiindu-i restituite.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite