A provocat un accident rutier grav pentru a se răzbuna pe soția lui. Ce pedeapsă i-au dat judecătorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat din Bacău și-a urmărit soția cu mașina în trafic și apoi a intrat cu aceasta în autovehiculul condus de partenera de viață, fără să îi pese că poate provoca un grav accident rutier și își poate ucide chiar și propriul copil.

Bărbatul a intrat intenționat cu mașina în autovehiculul condus de soția sa FOTO arhivă Adevărul
Bărbatul a intrat intenționat cu mașina în autovehiculul condus de soția sa FOTO arhivă Adevărul

Curtea de Apel Bacău l-a condamnat definitiv în 17 mai pe I.G.P., un bărbat din Bacău, la 7 ani și 8 luni de închisoare pentru tentativă la omor calificat și nerespectarea ordinului de protecție.

Individul, de profesie mecanic, a provocat un grav accident pe un drum județean din județul Bacău, în încercarea de a-și ucide soția, cu care este în proces de divorț. Nu i-a păsat că în mașina partenerei sale de viață se aflau la acel moment copilul și sora sa.

De menționat este că prin sentința civilă 355/CC/2022 a Judecătoriei Bacău, bărbatului îi era interzis să se apropie la distanță mai mică de 50 de metri de soția și copilul său.

Potrivit anchetatorilor, în noaptea de 13 spre 14 februarie 2022, femeia conducea mașina personală pe drumul public DJ 207G, iar la un moment dat soțul său a observat-o în trafic și a pornit în urmărirea ei cu altă mașină. Ca să o ajungă din urmă, I.G.P. a depășit mai multe autovehicule și apoi a încercat să facă același lucru și cu mașina soției sale.

Femeia îl observase și a accelerat, dar soțul său s-a angajat în depășire și apoi a virat brusc dreapta, acroșând violent mașina acesteia și producând astfel ieșirea în decor a ambelor mașini.

„Înainte ca autovehiculul condus de inculpatul … să depășească lungimea celui condus de persoana vătămată …, inculpatul a virat spre dreapta în direcția autoturismului în care se aflau persoanele vătămate. În aceste împrejurări, autovehiculul condus de inculpat a lovit partea lateral stânga faţă a autoturismului condus de persoana vătămată, iar cele două vehicule au părăsit partea carosabilă. Autovehiculul condus de persoana vătămată … a lovit un stâlp de iluminat, pe care l-a secționat, iar autovehiculul condus de inculpatul … a lovit un gard împrejmuitor al unui imobil de lângă drumul public, pe care l-a distrus pe o distanță de câțiva metri, și un autoturism marca Mercedes Benz parcat”, au stabilit polițiștii.

A ignorat ordinul de protecție

După producerea accidentului de circulație, bărbatul s-a dat jos din mașină și a plecat, fără să îi pese dacă soția, copilul și sora sa au suferit vătămări grave.

Ordinul de protecție fusese emis de Judecătoria Bacău pentru că, pe 17.01.2022, individul blocase mașina soției sale pe un drum public și lovise cu pumnii în aceasta.

La dosar au fost depuse ulterior mai multe mesaje ale bărbatului, din care reiese că își amenințase cu moartea soția, susținând că apoi se va sinucide.

În urma accidentului rutier, soția acestuia, copilul și sora agresorului au suferit mai multe leziuni, ce au necesitat 9 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.

În fața instanței, I.G.P. a venit cu o poveste cusută cu ață albă, susținând că, de fapt, accidentul rutier s-ar fi produs din vina soției sale, pentru că aceasta ar fi accelerat în timp ce el era în timpul manevrei de depășire. Ipoteza nu stă în picioare din mai multe motive.

O înregistrare video l-a dat de gol

Judecătorii au vizionat imaginile de pe o cameră de supraveghere din apropierea accidentului, iar pe acestea se vede cum femeia a frânat, fiind activate stopurile de frână. În același timp, soțul său a virat dreapta, ceea ce arată clar intenția lui de a tampona mașina în care se afla partenera sa de viață.

De asemenea, bărbatul a afirmat că nu știa că la acel moment în mașină se afla și fiul său. Băiatul a declarat însă că vorbise cu tatăl său cu jumătate de oră înainte de accident, moment în care i-a și spus în ce direcția se îndrepta cu mama sa.

„Inculpatului i-au fost indiferente urmările accidentului de circulație pe care l-ar provoca putându-se observa, în consecinţă, că acesta deşi nu a urmărit, a acceptat inclusiv posibilitatea de a suprima viața persoanei vătămate și a celorlalte persoane aflate în calitate de pasageri în autoturism”, este concluzia instanței de judecată.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite