Tabere militare pentru copii la Bacău. Ce cursuri se organizează și de la cât pornesc prețurile

0
Publicat:

Copiii învață să gătească sănătos și să își mențină greutatea optimă a corpului. În Bacău se organizează de 5 ani o tabără cu specific militar. În ciuda condiţiilor stricte, locurile se ocupă extrem de rapid.

Un instructor le explică copiilor cum să acorde primul ajutor FOTO captură video ProTv
Un instructor le explică copiilor cum să acorde primul ajutor FOTO captură video ProTv

Prețul unei astfel de distracții începe de la 4.500 de lei. Fie că vorbim despre tineri care se pregătesc pentru o viitoare carieră militară, sau despre copii care vor să încerce o provocare, cu toţii spun că experienţa este unică.

Mă descopăr pe mine şi descopăr multe lucruri noi, cum să mă apăr, cum să aprind focul şi cum să mă orientez prin pădure”, a declarat Ana, o elevă, potrivit ProTv.

„Am învăţat să acord primul ajutor. Mi-a plăcut foarte mult modulul, am tras cu arme airsoft, am învăţat să ne orientăm în pădure şi multe altele”, spune Ștefan Felea, un alt elev.

Tabără de karting, cu circuit profesionist de curse  

La Straja (Brașov), copiii sunt așteptați într-o tabără de karting, care are un circuit profesionist. Organizatorii asigură instructorii, mașinile și echipamentul necesar.

„E o experiență unică și mi se pare foarte interesant că cineva s-a gândit să facă o tabără cu un astfel de sport”, spune un copil.

„Facem mișcare, mergem la piscină, am fost la Lacul Sfânta Ana”, declară un alt micuț.

Pe lângă inițierea în acest sport, se organizează și cursuri de educație rutieră, jocuri de dezvoltare personală, excursii și focuri de tabără. Experiența durează 6 zile, iar prețurile pornesc de la 4.500 de lei. Sunt acceptati copii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani.

Dacă în timpul iernii, organizatorii taberelor din Straja îi învață pe cei mici să schieze, vara aici sunt organizate tabere de câte 3 săptămâni, în care copii au ocazia să dea jos din kilogramele acumulate în timpul școlii.

„Nu ne înfometăm pentru că suntem foarte activi de dimineața până seara, petrecem mult timp în natură, facem drumeții dificile, mâncarea e una corect gătită”, explică Adelina Fodoran, nutriționist.

„Copii la noi în tabere ajung să slăbească un procent de 8% din greutatea corpului lor. Psihologul completează activitatea noastră cu educație emoțională, ei ajungând, copii, să aibă un echilibru emoțional în tabăra noastră”, enumeră Marius Fodoran, organizator de tabere la Straja, câteva dintre avantajele taberelor cu acest specific.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite